İş Bankası'nda bayrak değişimi

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, görevini marttaki genel kurulda bırakacağını açıkladı. Bali, genel müdürlük görevi için genel müdür yardımcısı Hakan Aran'ı önerdiklerini duyurdu.

Bankacalık tarihinde ilk kez bir genel müdür, halefini ilan ederek görevden ayrılacağını açıkladı. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, 1 Nisan 2011den bu yana yürüttüğü görevini mart ayı sonunda yapılacak olan genel kurulda bırakıyor. Bali, genel müdürlük görevi için genel müdür yardımcısı Hakan Aran’ı önerdiklerini de duyurdu. Bali dün düzenlenen basın toplantısında “Genel Müdürlük görevimi mart sonunda yapılacak genel kurulda bırakacağım. Uygun görülürse yönetim kurulunda devam edeceğim” dedi. Bankanın 35 yıl kuralını hatırlatan Bali “35 yıl kuralı işledi. Görevden ayrılmam sürpriz değil. Böyle bir kural olmasaydı da ayrılmayı düşünüyordum” diye konuştu.

Adnan Bali (solda) görevini martta bırakacağını açıklarken halefini de ilan etti. Bali, yerine Hakan Aran’ı (sağda) önerdiğini söyledi. 

SİYASET DÜŞÜNMÜYOR

Bali, halefi olarak açıkladığı Hakan Aran konusunda ise “Bir dönem kredi disiplininden gelenler, bir dönem hazineden gelenler genel müdürlük görevine geliyordu. Bu dönemde ise dijital bankacılık dönüşümü yaşanıyor. Hakan Bey’in bu alandaki tecrübesi önemli rol oynadı” değerlendirmesini yaptı. Bundan sonraki süreçte siyasette olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine Bali “İş Bankası Yönetim Kurulu’nda görev yapmaya devam edeceğim. Hiçbir zaman siyaset düşünmedim, düşünmeyeceğim. Mizacen de, birikim itibarıyla da bunun gereğini yapabilecek biri olmadığımı düşünüyorum. Siyaset de bir kariyer, orası ayrı bir kulvar” dedi.

‘EN ZOR GÜNÜMÜ GEZİ OLAYLARINDA YAŞADIM’

Görevde olduğu 10 yıllık süreçte en zorlandığı günün sorulması üzerine Bali, şunları kaydetti: “En kötü günüm, Gezi olaylarının olduğu sırada İş Bankası’nın bütün sistemleri teknolojik bir nedenle gitti, kesintiye uğradı. Öyle bir talihsiz denk geliş ki, saat 14.00’te başlayan kesinti ertesi sabah 5’e kadar sürdü. O arada sosyal medyada, bir grup ‘Biz İş Bankası’nı hack’ledik’, diğer bir grup ‘İş Bankası ekonomiyi baltalamak için özellikle sistemini kapattı’ diyor. Sabaha kadar sistemi geri getirmek için çalıştık.”

ARAN 31 YILDIR İŞ BANKASI’NDA

Bali'nin önerdiği isim olan Hakan Aran, 31 yıldır bankada görev yapıyor. 1968’de Antakya’da doğan Aran, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği’nden mezun. 1990’da İş Bankası’nda yazılım uzmanı olarak göreve başlayan Aran, 2008’den bu yana teknolojiden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yapıyor.