Irak'a yumurta ihracatı kapıya dayandı

Başkan Erdoğan'ın Bağdat ziyaretinde bir süredir Türkiye'den yumurta alımını durduran Irak'a yumurta satışının yeniden başlaması yönünde adımlar atıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyareti iki ülke tarım ihracatında önemli gelişmeleri beraberinde getirecek. Bu ziyarette 'Türkiye-Irak Tarım çalışma Grubu 2024-2025 Dönemi Eylem Planı"na Irak Tarım Bakanı Abbas Jabr Al-Ali Al-Maliki ile imza attıklarını anımsatan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "İki ülke arasında tarım ve ormancılık alanında oluşturulan eylem planı kapsamında birçok konuda tecrübe paylaşımı ve işbirliği yapılacak. Bu paylaşımların iki ülkeye de ciddi katkıları olacaktır" dedi.

Yumaklı, özellikle Türkiye'den Irak'a bir süredir yapılamayan yumurta satışının başlaması yönünde çalışmaların hız kazanacağına dikkati çekerek, bu sektörde pazar kapasitesinin etkin kullanılmasının sağlanacağını dile getirdi. Eylem planı kapsamında tavuk eti ihracatının çeşitlendirilmesine yönelik faaliyetler yürütüleceğini aktaran Yumaklı "Kanatlı eti ve arıcılık ürünlerinde pazar kapasitesinin etkin kullanımı sağlanacak. Ayrıca tohum ticaretinin geliştirilmesi için işbirliğine gidilecek" diye konuştu.