iPhone 16 Pro satışları açıklandı! Gidişat beklenenin çok altında

iPhone 16 serisinin ön siparişleri 13 Eylül'de başlamıştı. Apple analistinden gelen veriler iPhone'lerin pekte iyi bir açılış yapmadığını gösterdi. İşte haberin detayları…

Apple analisti Ming Chi-Kuo'ya göre, Apple, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri için beklenenden daha düşük taleplerle karşılaştıklarını söyledi.

Öte yandan iPhone 16 ve iPhone 16 Plus, geçen yılki modellere kıyasla daha fazla satış rakamına ulaşmış gibi görünüyor.

Kuo, Apple'ın web sitesindeki gönderim sürelerini ve tedarik zinciri araştırmalarını inceleyerek ön siparişlerin ilk haftasonu sonuçlarına dair bazı çıkarımlarda bulundu.

İPHONE 16 PRO'YA OLAN TALEP BEKLENTİLERİN OLDUKÇA ALTINDA

İlginç bir şekilde, bu yıl insanlar özellikle daha büyük ekranlı modelleri tercih ederek Pro modeller yerine standart iPhone modellerine daha fazla ilgi gösteriyor gibi görünüyor. Bu verilere göre iPhone 16 Pro Max, geçen yıla kıyasla %16, iPhone 16 Pro ise %27 oranında daha az talep gördü. Diğer yandan iPhone 16 Plus %48, iPhone 16 ise %10 oranında bir artış gösterdi.

SATIŞLAR 37 MİLYONA ULAŞTI

Yakın zamanda piyasaya sürülen iPhone 16 serisindeki dört modelin satışlarının ön siparişlerin açılmasından sonraki ilk hafta sonunda 37 milyon adede ulaştığı kaydedildi.

Bu rakam, geçen yılın iPhone 15 modellerinin ilk hafta sonu satışlarına kıyasla yaklaşık yüzde 12,7'lik bir düşüşü temsil ediyor.