İngiltere'den bu yaz için öneri: Dünyanın en hesaplı tatil adresi Marmaris

Birleşik Krallık'ta vatandaşlara bu yılın yaz aylarında dünyanın en uygun fiyatla tatil yapılacak adresi olarak Muğla'nın Marmaris ilçesi önerildi.

ENDER TÜRKKAN

İngiltere, İskoçya, Kuzey İrlanda ve Galler'i kapsayan Birleşik Krallık'ta uçuştan konaklamaya, bir fincan kahveden üç çeşit aile yemeğine kadar her şeyin ortalama maliyetlerinin alındığı yeni bir 'Yıllık Tatil Raporu' yayınlandı. Dünya çapında 36 şehir ve tatil beldesinde sekiz günlük turistik ürünün maliyetini karşılaştıran 'Post Office Travel Money' tarafından hazırlanan rapora göre, Britanyalılar için Dünyadaki en ekonomik tatilin adresi Muğla'nın Marmaris ilçesi oldu. Marmaris'i Bulgaristan'daki Sunny Beach ve Portekiz'deki Algarve takip etti.

26 MART'TA GELİYORLAR

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Marmaris Temsil Kurulu Suat Esin, yaptığı değerlendirmede, başta İngilizler olmak üzere Birleşik Krallık yaşayanlarının ilçede tatil yapmayı alışkanlık haline getirdiğini ifade etti. Suat Esin, "Marmaris adeta İngilizlerin Türkiye'deki tatil başkenti. Pandemi salgını öncesi Marmaris'e gelen Birleşik Krallık yaşayanlarının sayısı 800 binler civarındaydı. İki yıl aradan sonra yeniden bu rakamlara kavuşacağımızı tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı. Esin, ilçeye ilk Britanyalı kafileyi getirecek uçağın 26 Mart'ta Dalaman Havalimanı'na ineceğini kaydetti.