İngilizler isyanda: Türkiye'ye gidelim

İngiliz turizmciler: Türkiye 'kırmızı liste'den çıkarılsın. İngiltere Parlamentosu'nun önünde hükümetin seyahat yasaklarını protesto eden turizmciler, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu kırmızı ve sarı ülkeler listesinin acilen gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

İngiltere'de hükümetin seyahat yasaklarını eleştiren turizmciler, Türkiye'nin 'kırmızı liste'den çıkarılması gerektiğini söyledi. İngiltere Parlamentosu'nun önünde hükümete bayrak açan turizm sektörü işverenleri, güvenli bir seyahat modeli bulup kapıları açma çağrısı yaptı. Turizmciler aralarında Türkiye'nin de bulunduğu kırmızı ve sarı ülkeler listesinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Sisteme göre, kırmızı ışık tam yasaklı ülkeleri, sarı da dönüşte 10 gün karantina şartı konulan ülkeleri yansıtıyor. İspanya, Portekiz, Yunanistan sarı listede. Türkiye ise kırmızıda.

TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVİYORUZ

Amerika'nın Sesi Türkçe Radyosu'nun (VOA) sorularını yanıtlayan 'Inspired' adlı seyahat acentasından Kate Harris, Türkiye'yi bir turist olarak çok sevdiğini belirterek, "Türkiye neden hala kırmızı listede, anlamıyorum" dedi. Acenta temsilcisi, Türkiye'de çok iyi fiyata tatil satın alabilen bir ailenin, sadece test masrafının dahi 1500 sterlin tuttuğunu ve bunun çok anlamsız olduğunu söyledi. Holiday Extras adlı işletmenin patronu Lindsay Garvey-Jones da, '18 ay, sıfır gelir' yazdığı pankartıyla mesajını iletmeye çalışıyordu. Garvey-Jones, "Türkiye'ye turist gönderiyor musunuz" sorusuna, ne kadar çaresiz olduklarını anlatırken, "Hiçbir yere ne tatil, ne iş gezisi ne de akraba ziyareti yapılabiliyor" dedi. Türkiye'nin İngiltere pazarında çok önemli bir yer tutmasına rağmen şu an kırmızı listede olduğundan yakınan turizmciye göre hükümet listeyi yeniden ele almak için verileri bir kez daha kontrol etmeli.

ALMAN TURİST MEMNUN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Almanya danışmanı ve Almanya eski milletvekillerinden Mustafa Erkan, karantina zorunluluğunu kaldıran Almanya'dan Türkiye'ye ciddi turist talebi oluştuğunu söyledi. Erkan, geçen yıl Antalya ve Türkiye'de tatil yapan Almanlara yönelik ankette ise memnuniyet oranının yüzde 90'ın üzerinde çıktığını açıkladı. Turizmde Rusya ile birlikte hem Türkiye hem de Antalya'nın en önemli iki pazarından biri olan Almanya'nın, 1 Temmuz'dan itibaren seyahat kısıtlamaları, geri dönüşlerde test ve karantina gibi zorunlulukları kaldıracağını açıklamasıyla rezervasyonlarda ciddi artış yaşanıyor.