İngiliz şirketten Adıyaman’a ‘güneş parkı’ 

Türkiye'nin güneşte en ideal ülke olduğunu belirten Hive Energy Türkiye Genel Müdürü Metin, “Adıyaman Güneş Parkı projemizle elektrik üretimine başladık. Tesis, 1300 apartmanın yıllık enerji tüketimine eş elektrik üretecek” dedi. 

TÜRKİYE EN İDEAL ÜLKE

Merkezi İngiltere’de bulunan Hive Energy şirketinin Türkiye Genel Müdürü Tolga Metin, “Bu doğrultuda, 11 milyon dolarlık doğrudan yabancı yatırım olarak kurduğumuz Adıyaman Güneş Parkı projemizle elektrik üretimine başladık. 10 megavat kurulu güce sahip tesis, bin 300 apartmanın yıllık enerji tüketimine eş güneş elektriği üretecek” diye konuştu. Metin, şirket tarafından İngiliz Ticaret Odası’nın desteği ve rehberliğinde hem Türkiye hem de İran’da iş geliştirme hedefleri belirlendiğini söyledi.

TEMİZ VE ÇEVRE DOSTU 

Metin, şöyle konuştu: “Günde 7.2 saate ulaşan yıllık ortalama güneşlenme süresi, coğrafi ve politik avantajları, güneş enerjisi için Türkiye’yi en ideal ülke konumuna getiriyor. Bu rakamlar, ülkenin tükettiği tüm elektriği karşılamaya yeteceğini gösteriyor. Şubatta elektrik üretimine başlayan tesisin üretimi 18 milyon kilovatsaat seviyesinde, temiz ve çevre dostu olacak. Kısa vadede 40 kişiye istihdam yaratan proje, 10 kişiye daha bakım alanında iş imkanı sağlayacak.” 

Yatırımlarımız devam edecek 

Projenin planlama ve inşaat aşamalarında yerel iş gücünü, materyal ve servisleri değerlendirmeye büyük önem verdiklerini aktaran Metin, “Bu proje, Türkiye’nin ekonomik büyümesine olumlu etkisi olacak iyi örneklerden biri. Bu anlayışla hem Türkiye hem de komşu ülkelerde yatırımlarımız devam edecek” diye konuştu.