İngiliz Eximbank'tan Türkiye'ye 3 milyar dolar bütçe

BCCT Başkanı Chris Gaunt, “İngiltere ve Türkiye arasındaki ticaret 23 milyar dolar. Brexit sonrası en ufak bir kayıp istemiyoruz” dedi. 

Türkiye’de faaliyet gösteren İngiliz işadamlarını temsil eden Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası (BCCT) Başkanı Chris Gaunt, Brexit sonrası Türkiye ile İngiltere arasındaki ticarette doğabilecek sorunlara karşı her iki ülkenin çözüm aradığını belirterek, “İki ülke arasındaki ticaret hacmi 23 milyar dolar. Ticarette en ufak bir kayıp yaşamak istemiyoruz” dedi. 

3. ÜLKELERE YATIRIM 

Gaunt, İngiltere merkezli yaklaşık 500 şirketin Türkiye’de yatırımları olduğunu ifade etti. Gaunt, “İngiliz Eximbank, Türkiye’ye 3 milyar dolar bütçe ayırdı. Bu bütçe sadece Türkiye yatırımları için değil, Türk ve İngiliz şirketlerin üçüncü ülkelerde yapacağı santral, inşaat veya diğer yatırımlar için de kullanılabilir” ifadelerini kullandı.

ETKİSİNİ AZALTMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi tarafından organize edilen toplantıda Brexit konusunda şunları söyledi: “Hard Brexit olması halinde AB’den sonra en çok etkilenen ülke Türkiye. ‘Türkiye en az nasıl etkilenir’ konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, “Brexit’te belirsizlik arttıkça, iş dünyası olarak bizler daha da büyük risklerin içine sürükleniyoruz” değerlendirmesini yaptı.