İmzalar atıldı! 11 ili ayağa kaldırmak için kalkınma merkezleri açılıyor

Gaziantep ve Adana'da depremden etkilenen illeri ayağa kaldırmak için kalkınma merkezleri kuruluyor. Amaç bölgedeki işletmelere destek olmak.

SERDAR SAĞLAM

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye, Gaziantep Ticaret Odası, Adana Ticaret Odası ve İhtiyaç Haritası tarafından Bölgesel Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Merkezi projesi hayata geçiriliyor. Bölgedeki işletme ve kurumları hibe, çalışma alanı, eğitim, işbirliği ve uygun finansmana erişim gibi konularda destekleyecek olan merkezler, Adana ve Gaziantep'te kurularak depremden etkilenen 11 ilin tamamına katkı sağlayacak.

HEP BURADA OLACAĞIZ

Projenin ekonomik kalkınma ayağını üstlenen Enerjisa Enerji'nin CEO'su Murat Pınar, "Biz depremin ilk anından itibaren elektrik şebekesini ayakta tutarak da buradaydık, yeniden yapılanma için de buradayız ve hep var olmaya devam edeceğiz" dedi. Toplantıda konuşan İhtiyaç Haritası kurucu ortağı, ünlü oyuncu Mert Fırat ise, "İhtiyaç Haritası olarak, illerin yeniden yapılanma ve sürdürülebilir kalkınma ihtiyaçlarına yönelik projeler yürütmek üzere uzun soluklu bir yola çıktık. İnsanlara güvenli ve güvenceli bir yer sağlamaya ek olarak, işleri ve geçim kaynaklarını geri kazandırmak için de sorumluluk alıyoruz" ifadelerini kullandı.

İŞLETMELERİN GÜÇLENDİRİLMESİNE ÖNCELİK VERİLECEK

Adana'da düzenlenen proje tanıtım toplantısında Enerjisa Enerji, UNDP Türkiye, Adana Ticaret Odası, Gaziantep Ticaret Odası, İdema ve INOGAR temsilcileri projenin detaylarını aktarırken 'Deprem Sonrası Bölgesel Yeniden Yapılanma' ile 'Ekonomik Kalkınma ve İşletmelerin Güçlendirilmesi' başlıklarını derinlemesine bir şekilde tartıştı. Daha sonra proje için imzalar atıldı.