IMF'deki görev değişimi ABD'yi sevindirdi... Kurumun ilk kadın baş ekonomisti Gita Gopinath, ikinci kişi haline gelecek

IMF'nin ilk kadın baş ekonomisti Gita Gopinath “birinci idari direktör yardımcısı” olmaya hazırlanıyor. Bu pozisyonun kurumun iki numaralı koltuğu oluşu dikkati çekti.

Bloomberg HT

Uluslararası Para Fonu'nda (IMF) baş ekonomist olarak görev yapan Gita Gopinath, "birinci idari direktör yardımcısı" pozisyonunu devralmaya hazırlanıyor.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, kurumdan yapılan açıklamada, IMF'nin ilk kadın baş ekonomisti olarak dikkat çeken Gopinath, kurumun iki numaralı koltuğu olan "birinci idari direktör yardımcılığını" Geoffrey Okamoto'dan devralacak.

Bu adım, IMF'nin ilk kadın baş ekonomisti Gopinath'ın Ekim ayında, üç yıllık kamu hizmetinin ardından, daimi görevlendirilmesini tekrar kazanabilmek için Harvard Üniversitesi'ne katılmayı planladığını duyurmasından dolayı sürpriz bir karar olarak değerlendiriliyor.

IMF, yaptığı açıklamada, "Fon'un kıdemli yönetim ekibinin rolleri ve sorumluluklarında bazı yeniden düzenlemelere gidiliyor" dedi.

ABD karardan memnun

IMF'de birinci idari direktör yardımcısı geleneksel olarak ABD tarafından aday gösteriliyor ve IMF idari direktörü tarafından atanıyor.

Konu hakkında bilgiye sahip bir kaynağın Bloomberg'e verdiği bilgiye göre, ABD Hazine Bakanlığı, bu tercihi onaylıyor ve bu rolün iş sorumluluğunun tekrar kazanılmasından memnun.

IMF, "Birinci idari direktör yardımcısı, denetleme ve ilgili politikalardan sorumlu olacak, araştırma ve önemli yayınları yönetecek ve fon yayınları için en yüksek kalite standartlarının sağlanmasını destekleyecek" dedi.