İlk yerli yapay zeka robotu Turcoaı! 40'tan fazla dilde içerik imkanı sunuyor

Türkiye'nin ilk yapay zeka robotu ‘Turcoai' faaliyete geçti. 40'tan fazla dilde içerik oluşturan Turcoai'ye gezi planı yaptırıp, ödevlere yardım veya yemek tarifi istemek mümkün.

Akşam

Türk girişimciler tarafından tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Türkiye'nin ilk yapay zeka robotu 'Turcoai' piyasaya çıktı. Milyarlarca dolarlık yapay zeka sektöründeki ilk Türk proje olma özelliği taşıyan Turcoai; iş dünyasından, eğitime, sağlık sektöründen, hukuk birimlerine, eğlence sektöründen ev hanımlarına kadar birçok alanda hizmet verecek. Turcoi yapay zeka robotu; günlük yaşamda kullanıcılarına danışmanlık yapacak. Turcoai.com Kurucusu Muhammed Yıldız proje ile ilgili "TurcoAI, aslında Boston'da Türk girişimciler tarafından hayata geçirildi. Bu deneyimli ekip, dünya çapında tanınmış ve popüler yapay zeka modeli olan GPT-4'ün getirdiği esinlenmeyle TurcoAI'ın altyapısını oluşturdu. Turcoai, 40'tan fazla dilde içerik oluşturan ve tüketen milyonlarca kişiye hizmet etmeyi amaçlıyor" dedi.

HEDEF BÖLGESEL ÜS

Yıldız "Uzun vadede ise, Türkiye ve çevresindeki bölgelerde yapay zeka teknolojisi alanında bir merkez haline getirmeyi ve bu alanda öncülük etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. Yıldız bir ülkenin teknolojik gelişimini ve kalkınmasını sağlamak için eğitim, yatırım, araştırma ve geliştirme, bilinçlendirme ve teknolojiye erişim gibi faktörlerin hayati önem taşıdığını ifade etti.

GEZİ PLANI YAPIYOR

Yıldız'ın verdiği bilgiye göre ev hanımları evdeki mevcut malzemeleri Turcoai'ya bildirerek bir yemek tarifi oluşturmasını isteyebiliyor. Rize'yi ziyaret etmek isteyen bir kişiye ise o yer için bir gezi planı oluşturabiliyor. Öğretmenlere ders planları, öğrencilere ödev yardımı sağlayabiliyor. Turcoai'nin geliştirdiği yapay zeka uygulaması ile sadece ilan detaylarını sağlayarak, emlak ilanlarını hızlı ve kolay bir şekilde oluşturmak da mümkün. Bu uygulama, normalde bir saat sürebilecek bir işlemi sadece birkaç saniyede tamamlıyor. Şirketler bu sayede hem zaman hem de maliyetten 10 kat tasarruf sağlamış oluyor.

ÖDEVLERE YARDIM EDİYOR SENARYO VE ŞİİR YAZIYOR

Eğitim: TurcoAI, öğretmenler ve öğrenciler için bir dizi eğitim materyali oluşturabiliyor. Öğretmenlere ders planları, öğrencilere ödev yardımı sağlayabiliyor.

İçerik oluşturma: Yazarlar, blog yazarları, gazeteciler ve diğer içerik oluşturucular, TurcoAI'ı yazılarını düzenlemek, düzeltmek veya genişletmek için kullanabiliyor.

İşletme: İş dünyasında, TurcoAI raporlar, sunumlar, e-postalar ve diğer işle ilgili belgeleri oluşturmak mümkün.

Pazarlama: Pazarlamacılar, TurcoAI'ı reklam metinleri, sosyal medya gönderileri ve pazarlama kampanyaları oluşturmak için kullanabiliyor.

Teknik yardım: Kullanıcılarına teknik sorunlarını çözmede yardımcı oluyor, böylece müşteri hizmetleri ve destek ekiplerinin iş yükünü hafifliyor.

Sağlık: Sağlık sektöründe, TurcoAI sağlık bilgilerini anlamayı ve yaymayı kolaylaştırıyor.

Eğlence: Yazarlar ve senaristler, TurcoAI'ı öyküler, senaryolar ve hatta şiirler oluşturmak için kullanabiliyor.

Finans: TurcoAI, finansal raporların oluşturulmasında, yatırım analizlerinde, finansal öngörülerde ve pazar trendlerinin değerlendirilmesinde kullanılabilir.

Hukuk: Hukuk sektöründe, TurcoAI sözleşmelerin, hukuki belgelerin ve yasal tavsiyelerin oluşturulması veya düzenlenmesi konusunda yardımcı olabilir.

İnsan kaynakları (HR): İş ilanları, iş başvuruları ve performans değerlendirmeleri oluşturmak mümkün. Ayrıca mülakat sorularını oluşturmak ve iş başvurularını önceden taramak için de kullanılabilir.