İlk revizyon Goldman Sachs'tan geldi

Türkiye'nin üçüncü çeyrekte yüzde 7.4 büyümesinin ardından yıl sonu tahminine ilişkin ilk revizyon Goldman Sachs'tan geldi.

Türkiye'nin üçüncü çeyrekte yüzde 7.4 büyümesinin ardından yıl sonu tahminine ilişkin revizyonlar da başladı. İlk revizyon ise Goldman Sachs'tan geldi. Goldman Sachs Türkiye'nin yıl sonu büyüme tahminini yüzde yüzde 9,5'ten yüzde 10,5'e yükseltti. Kurum, 2022 tahminini ise yüzde 4'ten yüzde 3,5'e düşürdü. Goldman Sachs'tan Murat Unur "Açıklanan verilerin ekonomik faaliyetlerde ilerleme yaşandığına yönelik çok da bir şey söylemediğini düşünüyoruz. Lirada yaşanan satışlar ekonomik faaliyetleri önemli şekilde etkileyecek" diye konuştu.

EKONOMİSTLER: % 10'U AŞARIZ

Ekonomistler, ekonominin üçüncü çeyrekte yıllık yüzde 7.4 büyümesinin yıl sonuna ilişkin büyüme görünümünü desteklediğini belirtirken, beklentiler 2021 sonunda yüzde 10'un üzerinde çift haneli büyüme rakamına erişilebileceğini ortaya koyuyor. Ekonomist Haluk Bürümcekçi "Yıl sonuna kadar kalan kısa dönemde bu yılın büyüme görünümünün belirgin değişmeyeceğini ve yüzde 10'un üzerinde bir büyüme oranına ulaşılacağını düşünüyoruz" dedi. Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu ise "Yıl genelinde yüzde 9.5'in üzerinde, çift haneli bir büyüme beklenebilir" diye konuştu.