İlk iniş 21 Haziran’da Erdoğan’dan

29 Ekim’de hizmete girecek İstanbul Yeni Havalimanı’na ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı inecek. Erdoğan’ı taşıyan uçak, perşembe günü havalimanı pistine teker koyacak 

 SÜLEYMAN ŞEN-HABER MERKEZİ 

Tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’nda 21 Haziran Perşembe günü bir ilk yaşanacak. Alt yapı işlerinin yüzde 93’ü tamamlanan havalimanında, iniş-kalkışlara hazır hale getirilen pistine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan uçak ilk kez teker koyacak. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne ait Cessna Citation XLS tipi kontrol uçağı ile tüm testleri yapılan ve kullanıma hazır olduğu belirlenen 3 bin 750 metre uzunluğunda, 60 metre genişliğindeki pistin ışıklandırma işlemleri de tamamlanmıştı. 

İŞÇİLERLE BİR ARAYA GELECEK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekilerin, tarihi inişten sonra uçaktan inerek şantiye alanını ve terminali gezmesi bekleniyor. Dev projenin fikir babası olan Erdoğan, incelemeleri sırasında yetkililerden bilgi alacak, binlerce çalışanla bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı’nın ramazan ayında şantiyeyi gezmesi ve çalışanlarla birlikte iftar yapması bekleniyordu, ancak yoğun seçim çalışmaları nedeniyle bu program değişti. İnşaatta bir süreden beri tüm hazırlıklar Cumhurbaşkanının ziyaretine göre yapılıyor.