İlk çeyrekte ekonomiye 564 milyar lira destek

Yılın ilk çeyreğinde 750 milyon TL net kâr elde eden VakıfBank'ın ekonomiye desteği de yüzde 43 artışla 564 milyar lirayı geçti. Bankanın aktif büyüklüğü ise 721 milyar TL'ye ulaştı.

VakıfBank'ın 2021 yılının ilk çeyreğinde toplam aktif büyüklüğü 721 milyar TL'ye ulaşırken, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla milli ekonomiye sağladığı destek ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43 artarak 564 milyar TL'yi aştı. Yılın aynı döneminde elde ettiği 1 milyar TL brüt kârından 252 milyon TL vergi karşılığı ayıran VakıfBank, 750 milyon TL net kâr elde etti. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, "Her zaman olduğu gibi ilk çeyrekte de bir yandan tüm müşterilerimize kesintisiz hizmet vermeyi sürdürürken, diğer yandan hizmet kalitemizi daha da artırmak amacıyla teknolojik altyapı yatırımlarımıza devam ettik" dedi. İstihdamı destekleyen, yerli ve milli üretime katkı sağlayan imalatçı ve ihracatçılar başta olmak üzere tüm VakıfBank müşterilerine en üst seviyede hizmet verme hedefiyle çalışmalarını yürüttüklerini belirten Üstünsalih, şunları söyledi:

PAZAR PAYI ARTIYOR

"Toplam nakdi kredilerimiz yılın ilk üç ayında sektör ortalamasının üzerinde bir oran olan yüzde 6.2 artışla 448 milyar TL'yi aştı. Bir önceki yılın aynı dönemine bakıldığında pazar paylarımızda ciddi bir artış görüyoruz. 2020'nin ilk çeyreğinde yüzde 10.8 olan nakdi krediler pazar payımız yüzde 11.9 seviyesine; toplam aktiflerdeki pazar payımız ise yüzde 9.5 seviyesinden yüzde 11'in üzerine çıktı. Önümüzdeki dönemlerde de ekonomik istikrara katkı sağlama sorumluluğumuzun bilinciyle ülke ekonomisine en üst düzeyde katkı sağlamaya devam edeceğiz."

ULUSLARARASI KAYNAKLARI ÜLKEMİZE KAZANDIRIYORUZ

Üstünsalih, şöyle devam etti: "Uluslararası kaynakları ülkemize kazandırma anlamında da yıla başarılı bir giriş yaptık. Martta yurtdışı havale akımlarına dayalı seküritizasyon programımız kapsamında 1 milyar 750 milyon dolarla Türkiye bankacılık sektörünün tek seferdeki en büyük menkul kıymetleştirme işlemine imza atarak bu alanda yeni bir rekorun sahibi olduk. Nisan sonunda ise 1.1 milyar dolarlık sendikasyon kredisi temin ederek banka tarihimizin ilk sürdürülebilir sendikasyon kredisi işlemini gerçekleştirdik."