İkinci elde güvenli ödeme 27 Eylül'de başlıyor

Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el araç alışverişini çok daha güvenli hale getirmek amacıyla geliştirdiği Güvenli Ödeme Sistemi, 27 Eylül'den itibaren zorunlu hale gelecek.

Akşam Gazetesi

Ticaret Bakanlığı tarafından bir süre önce resmi Gazete'de yayınlanarak devreye alınan ikinci el araç alışverişinde Güvenli Ödeme Sistemi 27 Eylül'de başlıyor. Zorunlu hale getirilen sistem, Türkiye Noterler Birliği ile işbirliği içinde hayata geçirilecek. 'Güvenli Ödeme Sistemi'nin herkes tarafından kullanılmasını zorunlu hale getiren uygulamanın dolandırıcılık vakalarını tamamen ortadan kaldırması bekleniyor. Daha önce araç satış işlemlerinde karşılaşılan güvenlik zafiyetleri, Güvenli Ödeme Sistemi ile ortadan kaldırılarak hem satıcı hem de alıcı için güvenli bir ortam sağlanacak. Böylece ikinci el araç alışverişine yeni bir güvenlik standardı gelecek.

HANGİ ADIMLAR İZLENECEK?

■ Satıcı süreci başlatacak: Satıcı, güvenli ödeme sürecini başlatarak alıcının ödeme yapabilmesi için referans numarası oluşturacak.

■ Alıcı para yatıracak: Alıcı, notere gitmeden önce bu referans numarasıyla ödemeyi aracı kuruluşa yatıracak.

■ Satış onayı: Satış işlemi noter tarafından onaylandığında, güvenli hesapta bekleyen para, anında satıcının hesabına aktarılacak. Böylece araç alım satım işlemleri güvence altına alınmış olacak.