İkinci el araba fiyatları belli oldu mu? Taşıt kredi 2020 faiz oranları ne kadar?

Uygun fiyatlarla araba sahibi olmak isteyen vatandaşlar, ikinci el araba ilgi gösteriyor. Her eylül ayında yeni araçların gün yüzüne çıkması ile ikinci el araba fiyatlarında da düşüş yaşanması tahmin ediliyor. İkinci el araba satışlarını ise yetkili olanlar yapabilecek.

İkinci el araba fiyatları, araba sahibi olmak isteyen ya da satışını gerçekleştirecek olan kişilerin önem verdiği konular arasında yer alıyor. Bütçesine uygun ikinci el araba almak uygun taşıt kredi faiz oranlarını öğreniyor. Her sene eylül ayında yeni sıfır araçların gelmesiyle, ikinci el araba fiyatlarında düşüş yaşanıyor.

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI NE KADAR?

Daha önce açıklama yapan uzmanlar ikinci el araba fiyatlarının Kurban Bayramı sonrasında düşeceğini belirtmişlerdi. Eylül ayı gibi ikinci el arabaların piyasa çıkmasını bekleyen uzmanlar, ikinci el araba fiyatlarının düşmesini bekliyor.

İkinci el araba satışı yetki belgesi olmayan kişilerin yeni düzenlemenin gelmesiyle birlikte internet ortamında mağaza açamayacağı da belirtildi. Bu uygulamayla ikinci el arabaların fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Ayrıca internet ortamında mağaza açacak otomobil satıcısından mağaza ismi olarak da yetki belgesindeki unvanların kullanılması istenecek. Böylece herkesin astronomik rakamlarla araç satışı yapmasının önüne geçilecek.

İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞI YETKİ BELGESİ OLMAYANA CEZA UYGULANACAK MI?

İnternet ortamı da dahil birçok yerde ikinci el araba alım satımı yapan kişilerden ikinci el araç satış yetki belgesi istenecek. Eğer kişinin resmi yetki belgesi yoksa cezai işlem uygulanacak. İkinci el araç satış belgesi olmayana ne kadar ceza verilecek sorusunun cevabı olarak da araç başına 5 bin lira ceza verileceğini belirtelim.

Bu yöntemle ikinci el araba satış yapan kişilerin yetki belgesi alması zorunlu olacak. İkinci el araç satışı yetki belgesi zorunluluğu ile ilgili düzenleme hayata geçirilmeden hemen önce ikinci el araç ticareti yapan yaklaşık 50 bin işletmenin yalnızca çok küçük bir kısmının yetki belgesi aldığı ortaya çıkarıldı.

TAŞIT KREDİ 2020 FAİZ ORANLARI KAÇ TL?

İş Bankası

Kredi tutarı: 100 bin lira

Kredi vadesi: 48 ay

Kredi faizi: 0.99

Aylık ödeme: 2745

Yapı Kredi Bankası

Kredi tutarı: 100 bin lira

Kredi vadesi: 48 ay

Kredi faizi: 1.15

Aylık ödeme: 2862

Kamu bankaları

Kredi tutarı: 100 bin lira

Kredi vadesi: 48 ay

Kredi faizi: 1.17

Aylık ödeme: 2877

Akbank

Kredi tutarı: 100 bin lira

Kredi vadesi: 48 ay

Kredi faizi: 1.41

Aylık ödeme: 3059

Garanti BBVA

Kredi tutarı: 100 bin lira

Kredi vadesi: 48 ay

Kredi faizi: 1.44

Aylık ödeme: 3082