İkinci çeyrekte yüzde 20,4 daralan İngiliz ekonomisi resesyona girdi

Yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,2 daralan İngiltere ekonomisi, ikinci çeyrekte tarihi bir rekora imza atarak yüzde 20,4 daraldı. Kayıtların tutulmaya başlandığı günden bu yana en derin resesyona giren İngiltere'nin Ulusal İstatistik Kurumunca hazırlanan raporda, “koronavirüse karşı gerekli tedbirlerin mart ayında hayata geçirilemediği ve tedbirlerin nisan-haziran dönemine yayıldığı” vurgulanarak, bu kriterin ülkeyi resesyona sokan en önemli etken olduğunun altı çizildi.

Avrupa’nın en kötü ekonomik göstergelerine sahip olan İngiltere, nisan-haziran çeyreğinde yüzde 20,4 daralarak resesyona girdi.

Aksam.com.tr’nin Bloomberg'den aktardığı habere göre, İngiltere İstatistik Kurumu, koronavirüs salgınından dolayı yaşanan ekonomik sıkıntıların göstergelerini paylaştı. Buna göre, yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,2 daralan İngiliz ekonomisi, nisan-haziran döneminde yüzde 20,4 daralarak tarihinin en derin resesyonuna girdi.

“KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNDE GEÇ KALINDI”

İngiltere’nin “koronavirüse karşı tedbirleri hayata geçirmekte diğer ülkelere göre yavaş kalmasının bedelini ağır bir şekilde ödemekte olduğu” kaydedilen raporda, İngiltere’nin Avrupa’da koronavirüsten kaynaklanan ölüm oranlarında başı çektiği vurgulandı.

“İLERLEYEN GÜNLERDE DURUM DAHA DA KÖTÜLEŞECEK”

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, İngiltere’nin derin bir resesyona girmesiyle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Önümüzde çok zorlu günler olduğunu söylemiştim. Bugün elde ettiğimiz veriler, o günlerin geldiğinin göstergesidir. Hâlihazırda yüz binlerce insan işini kaybetmiş bulunuyor. Üzülerek söylüyorum ki, ilerleyen günlerde daha fazla insan işini kaybedecek. Bizleri, alınacak zor kararlar bekliyor. Herkes emin olsun ki, kimseyi umutsuz ya da fırsatsız bırakmayacağız.”