İki markada domuz eti tespiti! Bakanlık listeyi güncelledi

Gıdanın kalitesi ile oynayan ve maliyeti düşürmek için insan sağlığına zararlı maddeler katan firmalar ifşa olmaya devam ediyor. Bakanlık, son olarak iki markanın sucuk ve dana kaburga yemeğinde domuz eti tespit etti.

Akşam Gazetesi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı 'taklit veya tağşiş (hile) yapılan gıdalar' listesini güncelledi. Kıymadan bala, zeytinyağından baharata ve pideye birçok üründe hile belirlendi. Listede; dökme hazır kıymada sakatat (taşlık), kıymalı börekte tek tırnaklı eti, dana sucuk ve kaburgada domuz eti tespit edildiğine yer verildi.

Bakanlık, 'Sütüven Sucukları' markasında dana eti yerine domuz eti tespit edildiğini açıkladı. Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Chinese Rose restoranında satılan 'dana kaburga' ürününde de domuz eti bulunduğu belirtildi. 'güvenilirgida.tarimorman.gov.tr' adresinden yayımlanan 18 Aralık tarihli yeni listeye göre; market raflarındaki 11 bal sahte çıkarken birçok zeytinyağında da taklit ve tağşiş yapıldığı belirlendi.