İki haftada 15 bin kadın işe yerleşti

10 bakanlık tarafından hayata geçirilen İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi'yle son 2 haftada 15 bin 262 kadın istihdam edildi. Haftaya 22 yılın en düşük işsizlik oranının açıklanması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Manisa'da düzenlenen İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi Bölge Toplantısı'na katıldı. Kadınların işgücüne dahil edilmesinin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmadaki önemine dikkat çeken Işıkhan, "Bu nedenle kadınların işgücüne katılımını artırmak ve kayıt dışı istihdamı azaltmak için 10 bakanlık işbirliğiyle 9 Şubat'da 'İş Pozitif' projesini başlattık. Projeyle geçtiğimiz 2 hafta içinde 15 bin 262 kadını işe yerleştirdik. Bu rakamlar, hem İş Pozitif programımızın hem de diğer istihdam politikalarımızın ne derece etkili olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

22 YILIN EN DÜŞÜĞÜ

Geçen yıl 25 binin üzerinde kadının kurs ve programlardan yararlandığını belirten Bakan Işıkhan, 2023 yılı boyunca 877 bine yakın kadına iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verdiklerini dile getirdi. Vedat Işıkhan, şunları ifade etti: "Önümüzdeki ay açıklanacak 2023 yılı verilerinde hem genelde hem kadınlarda hem de gençlerde 2002 yılından bu yana en yüksek işgücüne katılım oranları ve istihdam oranları bekleniyor. Aynı şekilde tüm diğer göstergeler, son 22 yılın en düşük işsizlik oranının ortaya çıkacağına işaret ediyor."