İhracatta tarihi rekoru Erdoğan duyuracak

Kasım ayında yıllıklandırılmış olarak 221 milyar dolara ulaşan ihracatçılar 2021'i tüm zamanların rekoruyla kapatmaya hazırlanıyor.

İhracat rakamlarını ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pazartesi günü duyuracak. Katıldığı TOBB Müşterek Konsey toplantısı'nda konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Uzun zamandır aşamadığımız bir seviyeyi, çok şükür bu yıl aştık" dedi.

HER AY REKOR GELDİ

Gülle" Önümüzdeki hafta Sayın Cumhurbaşkanımız ihracatta ulaştığımız büyük rekoru açıklayacak. Türkiye ekonomisi, 2022 yılında ve devamında da ihracatla büyümeye devam edecektir" dedi. Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin (EGD) geleneksel önceki akşam düzenlediği "Yeni Yıl Buluşması"na ev sahipliği yapan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle de "2021 yılının şu ana kadar olan sürecinde 11 ayın 10'unda rekor açıkladık. 12 ayın rekorunu da yine sizlerle birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açıklayacağız" dedi. Meslekte 20 yılını dolduran gazetecilere plaketin verildiği törende konuşan Gülle "İnşallah yakın zamanda 'dış ticaret fazlası veren Türkiye' hedefimize elbirliğiyle ulaşacağız. 2022'de bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum" diye konuştu.