İhracatı artıran kargo kampanyası büyüdü

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM), ihracatçının lojistik maliyetlerini azaltmak için Türk Hava Yolları (THY) ile yapmış olduğu indirimli kargo taşımacılığına yönelik işbirliği anlaşmasının kapsamı genişletildi.

Kargo taşımacılığına yönelik indirim kampanyasına 15 Şubat itibarıyla balık, yaş meyve ve sebzeyle yumurta dahil edildi. İndirim kampanya dahilindeki destinasyonlar için, 1000 kg üzeri ürünlerde geçerli olacak ve yüzde 7 - 40 arası değişen oranlarda indirim uygulanacak. İhracatçılar indirimden, acentelerden fiyat aldıkları süreçte yararlandırılacak ve ayrıca başvuruya gerek olmayacak.

YÜZDE 30 İNDİRİM VAR

Anlaşmaya yeni ürünlerin dahil olması ihracatı artıracak. TİM-THY işbirliğiyle 28 destinasyona, Türk ihraç ürünlerinin hava kargoyla taşınmasında, yüzde 30'a varan indirim uygulanıyor. Kampanyasının aralık ayı verilerine göre, ihracat pazarının ilgili hatlarında taşınan kargo miktarında yüzde 47 oranında, planlananın üzerinde önemli bir büyüme gerçekleşti. 400 milyon dolara yakın yüksek katma değerli ürün ihracatı gerçekleştirildi. Kampanya mart ayı sonuna kadar sürecek.