İhracatçıya yeni destekler yolda

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Yakında ihracatçılarımızın finansmanına erişimi ve maliyetleri konusunda olumlu gelişmeler olacak” dedi.

SERDAR SAĞLAM

Global Liderler Zirvesi, İstanbul'da başladı. Bugün sona erecek ve ana teması 'Yapay Zeka Çağı ve Sürdürülebilir Gelecek' olan zirvenin dünkü açılışında konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Dijital dönüşüm vizyonu doğrultusunda ihracatta yapay zeka teknolojileri kullandık" dedi. Bu amaçla geliştirilen yapay zeka destekli Kolay İhracat Platformu'na (KİP) dikkat çeken Bolat, "KİP'in en büyük yeniliklerinden birisi de makine öğrenmesi algoritmaları ile hedef pazar önerisi yapan 'Akıllı İhracat Robotu'dur" diye konuştu. Bolat, OVP kapsamında, ihracatçı firmaların küresel rekabete uyumunun destekleneceğini söyledi.

HEDEF 100 TURCORN

Bakanlık olarak sürekli destek programları hazırladıklarını belirten Ömer Bolat, "Önümüzdeki süreçte ihracatçılarımızın finansmanına erişimi ve maliyetleri konusunda çok olumlu gelişmeler yaşanacaktır. Bu konuda ekonomi koordinasyon kurulu içinde birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz" diye konuştu.

Zirveye video mesajla katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır da "Hedefimiz, 2030'a dek 100 Turcorn ve 100 bin teknoloji girişiminin bu ülkeden doğması dünyaya açılmasıdır. Bunu başarabilecek potansiyelimiz olduğunu biliyoruz" dedi.