Ihracatcıya tek 'tık'la bürokrasisiz destek 

Ticaret Bakanı Pekcan, ihracat destek başvurularını yeni yıldan itibaren Destek Yönetim Sistemi üzerinden alacaklarını belirterek, ihracatçıların zamandan kazanacağını söyledi. 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracat destek başvurularını 1 Ocak 2020’den itibaren yeni geliştirdikleri Destek Yönetim Sistemi üzerinden alacaklarını söyledi. Pekcan, mevcut uygulamada ihracatçıların Bakanlığa yaptıkları destek başvurularının birçoğunda mevzuat gereği aynı bilgi ve belgeleri tekrar tekrar sunmak durumunda kaldıklarına dikkati çekerek, “Geliştirdiğimiz Destek Yönetim Sistemi ile ihracatçılarımızın bu bürokratik işlemler için harcadıkları zaman ve katlandıkları maliyetin önüne geçecek bütünsel önemli bir adımı atmış bulunuyoruz. İhracatçılarımız, başvurularında, destek türü ne olursa olsun aynı evrakı ilgili birimlere defalarca sunmak zorunda kalmayacak. Bilgi ve belgeler sisteme bir kereye mahsus tanıtılacak ve başvurular sisteme eklenen destek modüllerine yönlendirilecek” dedi. 

FAYDALANMAK KOLAY 

Pekcan, Ticaret Bakanlığı olarak 100’den fazla destekle ihracatçıların yanında olduklarını belirtti. Sektörün talepleri doğrultusunda, ihracatçı firmaların kullanıcı rol ve yetkilerinin yönetimine de izin verecek kurgunun bu sisteme aktarıldığına işaret eden Pekcan, “Böylece özel ihracat rejimlerimizden ve desteklerimizden faydalanmak bu sistem sayesinde çok daha kolay hale gelecek” diye konuştu. 

DESTEKLER 6 ANA BASLIGA AYRILDI 

Bakan Pekcan, destekler için başvuru ve değerlendirme süreçlerinin tek bir sistemden çevrimiçi olarak gerçekleştirilmesine yönelik projede destekleri 6 ana modül, 13 alt modülde konsolide ettiklerini bildirdi. Pekcan, “Modüllerin bir bölümü tamamlandı, bir kısmı geliştirilmeye devam ediliyor. Tamamlanan modüller ise vakit kaybetmeden hizmete alınıyor” ifadelerini kullandı. 

İşletmeler için özendirici olacak

Pekcan, daha önce de kolaydestek.gov.tr web portalını hayata geçirdiklerini hatırlatarak, bu portal sayesinde animasyonlar, kolay ulaşılabilir bilgiler ve etkili görsellerle kullanıcı dostu bir uygulamayı hizmete sunduklarını söyledi. Bakan Pekcan “Sistem, en büyük hedeflerimizden biri olan KOBİ’lerin, esnafımızın, kadın ve genç girişimcilerin ihracatçı olabilmeleri yolunda işletmelerimiz için özendirici olacak ve ulaşılabilirlik sağlayacak” diye konuştu.