İhracat hedefi 1 milyar dolar! 2.200 yabancı alıcı sokak festivaline geldi

Türk iç giyim sektörünü dünya vitrinine çıkaran ve 100 milyon dolar ihracat hedefi taşıyan Linexpo Sokak Festivali, 2 bin 200 yabancı alıcının katılımıyla başladı.

Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği (TİGSAD) tarafından düzenlenen ve 500 iç giyim üreticisini yabancı alıcılarla bir araya getiren Linexpo Sokak Festivali için İstanbul Erkek Lisesi'nde geniş katılımlı bir tören düzenlendi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, sektörde düzenlenen ilk sokak festivalinin etkinliği daha anlamlı kıldığını söyledi. Gülle, "Bu yıl iç giyim ve çorap ihracatında 1 milyar doların geçileceği sözü verildi" diye konuştu. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe ise, festivale katkı sunduklarını belirterek, böyle bir dönemde bu tarz bir organizasyonu yapmanın cesaret isteyeceğini söyledi.

100 MİLYON DOLARLIK SİPARİŞ GELEBİLİR

Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği (TİGSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kanpolat da şunları söyledi: "500'e yakın iç giyim ve çorap firması katılıyor. Bu etkinlikten beklentimiz 100 milyon doların üzerinde ihracata karşılık gelecek sipariş almak."