İHA Kargu'dan zırh delici başlıkla hedef tam isabet

STM, Türkiye'nin ilk milli vurucu İHA'sı Kargu'ya zırh delici harp başlığı entegre etti. Kargu, zırh delici başlıkla hedefi 12'den vurdu.

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. tarafından geliştirilen zırh delici harp başlığı, insansız hava aracı (İHA) Kargu'ya entegre edildi. Yoğun geliştirme safhasının ardından, sahaya çıkan zırh delici Kargu, belirlenen hedefi ilk test atışında tam isabetle vurdu. Zırh delici mühimmatla havalanan Kargu, hedef olarak belirlenen zırhlı araca dalış gerçekleştirdi ve ilk test atışında hedefini noktasal hassasiyetle imha etti.

ETKİSİ YÜKSEK

Kargu'yu harp sahasının dinamiklerine göre sürekli geliştirdiklerini belirten STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, "Bir süredir Kargu'nun farklı faydalı yük versiyonları için çalışıyoruz. Bugüne kadar anti-personel mühimmat başlığı ile sahada etkin şekilde görev alan Kargu, bundan sonra zırh delici harp başlığı ile de mobil ve yerleşik kara hedeflerine, dayanıklı yapılara ve zırhlı kara araçlarına etki edecek. Kullanıcı personel sahadaki anlık duruma göre, anti personel mühimmat başlığını çıkarıp, zırh delici başlığı hızlıca değiştirebilecek" dedi.