İGDAŞ, faturaları yeniden düzenliyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) 40-45 günlük tüketim bedeli üzerinden düzenlenen doğal gaz faturaları nedeniyle soruşturma başlatmasının ardından İGDAŞ, henüz ödenmemiş faturaları iptal ederek, 30 güne karşılık gelecek yeni faturalar düzenlenmesi için çalışma başlattı.

Atılan geri adım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yapılan açıklamayla duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre yeni fatura bedeli, 30 güne karşılık gelecek şekilde yeniden düzenlenecek, hali hazırda tüketilmiş bakiye kısım ise bir sonraki faturaya yansıtılacak. EPDK 6 Mart’ta soruşturma açmıştı. İGDAŞ bu duruma itiraz etmişti. Ancak BDDK’nın yaptırım uyarısı nedeniyle geri adım atmak zorunda kaldı.

TALEP EDİLİRSE GERİ ÖDEME YAPILACAK

İBB’den yapılan açıklamada “Ödenmiş faturalarda da esasen gerçek tüketimden kaynaklanan bedel ödenmiş olmakla birlikte abonelerimizin talebi halinde, 30 güne karşılık gelecek şekilde yeniden düzenlenecek, hali hazırda tüketilmiş bakiye kısım ise bir sonraki faturaya yansıtılacaktır. Bu durumda, bakiye tüketim için ödenmiş tutar sonraki faturadan mahsup edilebileceği gibi talep halinde iadesi sağlanacaktır” denildi.