İFM'nin % 81'i tamam kiralamalar başlıyor

İstanbul Finans Merkezi'nin yüzde 81'i tamamlandı. Kiralamaların ise başlaması bekleniyor.

İstanbul'u dünyanın önemli finans merkezleri ile rekabet edebilir konuma yükseltmeyi amaçlayan İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM) yüzde 81'i tamamlandı. Kiralamaların ise kısa süre içinde başlaması bekleniyor. Çalışmaların tüm hızıyla yürütüldüğü merkezin adı artık kara yolları tabelalarında da yer almaya başladı. Yerli ve uluslararası şirketlerle yatırımcılara fırsatlar sunacak İFM'de bankalar, sermaye piyasaları kuruluşları, katılım finansı şirketleri, finansal yatırım ve portföy yönetim şirketleriyle geniş yelpazedeki finansal kurum ve kuruluşlar tek bir konumda birleşecek.

TALEPLER TOPLANIYOR

İstanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifi'nin yasalaşmasıyla İFM'de kiralamaların kısa sürede başlaması bekleniyor. Teşvik paketlerinin duyurulmasıyla kiralamaya geçilmesi hedefleniyor. Bugüne kadar pek çok yerli ve yabancı şirketin kiralama talepleri toplanırken, talep listesi oluşturuluyor.

GÜNLÜK 100 BİN ÇALIŞAN

İstanbul Finans Merkezi'nde 1.4 milyon metrekare ofis alanı, 100 bin metrekarelik alışveriş merkezi, 2 bin 100 kişilik konferans ve gösteri merkezi, 30 bin metrekarelik 5 yıldızlı otel ve 26 bin araç kapasiteli otopark bulunuyor. Akıllı şehir modeliyle iş dünyasının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak İFM, günlük 100 bine yakın çalışanı ve ziyaretçileri sağlıklı, konforlu, çevreye ve sosyal hayata değer katan bir ortamda ağırlamayı hedefliyor.

VİRÜS RİSKİNE DE HAZIRLIKLI

İstanbul Finans Merkezi'ni dünyadaki diğer finans merkezlerinden ayrıştıran temel noktaların başında Kovid-19 koşullarında tasarlanmış ve inşa edilmiş olması geliyor. Merkez, gelecekteki benzer krizlere hazırlıklı olmak ve iş ortaklarını ve çalışanlarını desteklemek adına özel tasarlanırken, tüm ofisler açılabilir pencereler ve UV filtreli havalandırma sistemleriyle donatıldı.