IFA'ya yapay zeka damgası... Ne pişireceğini buzdolabına sor!

Berlin'deki IFA Fuarı'nda bu yıl yapay zekalı ürünler öne çıktı. Yapay zeka destekli buzdolabı sayesinde ‘akşama ne pişirsem' derdi son buluyor.

YAŞAR KIZILBAĞ

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı'na (IFA 2024) bu yıl yapay zekalı ürünler damga vurdu. 2024'ü 'yapay zeka' yılı ilan eden Samsung, kamera ve sensörler yerleştirdiği buzdolabıyla 'akşama ne pişirsem' derdine son veriyor. Samsung'un yapay zeka eklediği buzdolabı Samsung Food, dolaptaki ürünleri raporluyor. Listedeki ürünlere uygun yemek planları sunarken son kullanma tarihi yaklaşanlar ürünlere öncelik veriyor. Ayrıca kullanıcının oluşturduğu gıda listesiyle arama yaptığında, evdeki malzemeleri kullanabileceği tarifler öneriyor. Buzdolabı, kalori alımını takip eden yemek planları da sunarken eksikler için bir alışveriş listesi de hazırlayabiliyor. Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mert Gürsoy, "Yapay zeka sayesinde akıllı ev aletleri artık kullanıcıların yaşam tarzını, rutinlerini ve beklentilerini anlayabilen ve bunlara cevap verebilen, sezgisel bir kullanım deneyimi sunuyor" dedi.

8 YILDA BİR DEĞİŞTİRİYORUZ

Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mert Gürsoy, Türk tüketicilerin buzdolabını 8, çamaşır makinesini ise 7 yılda bir değiştirdiğini söyledi. Gürsoy "2024'ün ilk yarısında beyaz eşyada % 24 büyüme gerçekleşti. Ancak ekonomi önlemleri nedeniyle ikinci yavaşlama başladı. Gürsoy "2024'ün ilk yarısında TV pazarında %17 büyüdü ancak sonrasında yavaşladı" dedi.