IDEX 2017'de BMC'ye büyük ilgi 

Türkiye'nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC, 300 bin adedi geçen üretimiyle Türkiye ekonomisine yaklaşık 10 milyar dolarlık değer kattı.

1

'Zırhlı'lar sergilendi

Abu Dabi'deki IDEX 2017’de görkemli standında sergilediği araçlarıyla farkını ortaya koyan BMC; Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Yönetim Kurulu Üyesi Talip Öztürk, Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Öztürk, İcra Kurulu Başkanı Bülent Denkdemir, Savunma Sanayisi Genel Müdür Yardımcısı Semiha Yaşar’ın da katılımıyla standında üst düzey misafirlerini ağırladı. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da, standı ziyaret etti. BMC; Mayına Karşı Korumalı Çok Amaçlı Zırhlı Araç Ailesi’nin üyesi Kirpi, Amazon ve Vuran ile birlikte Taktik Tekerlekli Araçlar sınıfında yer alan BMC 245 4x4 5 ton aracını Idex 2017’de sergiledi. Idex 2017’de sergilenen bir diğer araç olan Amazon, yolcularına mayın, balistik ve el yapımı patlayıcılara karşı koruma sağlıyor.   

80 ülkeye ihracat

Yarım asrı geride bırakan BMC, İzmir’deki 200 bin metrekare alana sahip, entegre tesislerinde ticari ve özel araç üretiminin her alanında çözümler üretmeye devam ediyor. BMC, başta AB üyesi ülkeler olmak üzere 80’i aşkın ülkeye de ihracat gerçekleştiriyor.