İçişleri Bakanlığı personel alımı ilanı: İçişleri Bakanlığı 713 personel alımı başvuruları ne zaman?

İçişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek 713 personelin alımıyla ilgili ayrıntılar, başvuruda bulunacak olan adaylar tarafından merak ediliyor. Resmi Gazete'de yayımlanan ilanlara göre, İçişleri Bakanlığınca merkez ve taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere 713 kişilik personel alımı yapılacak. Sözleşmeli personel alımı için başvurular e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Peki İçişleri Bakanlığı 713 personel alımı başvuru ne zaman? İşte başvuru şartları ve kadrolar...

İçişleri Bakanlığı en az lise mezunu 713 personel alımı yapacak. Resmi Gazete'de yayımlanan ilanlara göre, İçişleri Bakanlığı bünyesine 713 kişilik kadro ile; 51 Kişi Merkez, 662 Kişi ise Taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere personel alımı yapılacak. Personel alımları için eğitim, KPSS ve yaş şartları aranacak. Peki İçişleri Bakanlığı 713 personel alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları nelerdir? İşte alım yapılacak kadrolar ve branş dağılımı

İçişleri bakanlığı 713 personel alımı için başvuruda bulunacak adayların ÖSYM tarafından 2022 veya 2023 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olması gerekiyor.

Söz konusu bu kadrolarda Lise, Ön Lisans ve Lisans seviyesinde mezun olma şartı aranıyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 713 PERSONEL ALIMI BAŞVURU NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Personel Memur alım ilanına göre İçişleri bakanlığı 713 personel alımı için başvurular 2023 yılı bitmeden başlayacak. Personel alımı ile ilgili tarih ve başvuru detayları, Bakanlığın resmi sitesinde yer alan "Duyurular" kısmında yayınlanacak. Duyuru yayımlandığı zaman haberimizde yer vereceğiz.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuruları e- Devlet sistemi içerisinde yer alan "İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru" ekranı üzerinden yapılabiliyor.

Başvurular, Bakanlık tarafından ilan edilecek tarihler arasında "www.icisleri.gov.tr" adresinde üzerinden e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ÇAĞRI KARŞILAMA PERSONELİ BAŞVURU ŞARTLARI

Lisans Mezunları İçin: Dört yıllık Fakülte/Yüksekokul mezunu olmak gerekir,

Ön Lisans Mezunları İçin: Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümü dışında ön lisans mezunu olunmalıdır,

Ön Lisans Çağrı Karşılama Hizmetleri Bölümü Mezunları İçin: İki yıllık yüksekokulların Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümünden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumu tarafından kabul edilen bölümlerden mezun olunması gerekir.

BRANŞ DAĞILIMI