IC Enterra, 9 barajına ortak arıyor

IC Enterra Yenilenebilir Enerji'nin halka arzı için bugün talep toplama başlıyor. Halihazırda 9 HES işleten şirket, elde edilmesi beklenen 3.7 milyar lira gelirle GES ve RES yatırımları da gerçekleştirecek.

AKŞAM

SERDAR SAĞLAM

IC Holding iştiraki IC Enterra Yenilenebilir Enerji Borsa İstanbul'da yatırımcıları ile buluşmaya hazırlanıyor. 27-29 Mart tarihleri arasında talep toplanacak arz büyüklüğünün 3,7 milyar lira olması bekleniyor.

ŞİRKET İÇİN İLK OLACAK

Borsa İstanbul'da Yıldız Pazar'da ENTRA kodu ile işlem görmeye başlanılacağını söyleyen IC Enterra Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Taşkın Kızılok, "Yatırımcılarımızın karşısına şirketimizin çatısı altında bulunan Trabzon, Erzincan, Tokat, Mersin, Giresun'da elektrik üretimine devam eden 9 hidroelektrik santrali (HES) ile çıkıyoruz. Önümüzdeki dönemde, yatırımı devam eden 136 MWm (mekanik kurulu gücü) kapasiteli Erzin-2 YEKA GES ile izin süreçleri devam eden 61 MWm Bağıştaş hibrit GES projelerimize odaklanmış durumdayız. Yine önemli yenilenebilir enerji kaynaklarından olan depolamalı RES ve GES ön lisans çalışmalarımız da devam ediyor. Enerji dönüşümüne katkı sağlamaya hazırız" ifadesini kullandı.

İLK ADIMI ATIYORUZ

IC Enterra Yenilenebilir Enerji'nin halka arzı ile ilgili, "Enerji sektöründeki çeyrek asırlık tecrübe ve başarılarımızı taçlandıracak bir adım" değerlendirmesinde bulunan IC Holding CEO'su Murad Bayar, "IC grubunun enerji şirketlerinden IC Enterra Yenilenebilir Enerji'nin halka arzı dolayısıyla heyecanlıyız. Çünkü bu grubumuz bünyesinde halka arz yönünde atılan ilk adım olma özelliğini taşıyor" dedi.