Huzurevlerinde ‘Dijital Bahar' dönemi başlıyor

Turkcell, teknolojik altyapısı ile huzurevi sakinlerinin hayatında yepyeni bir sayfa açacak olan Dijital Bahar Projesi'ni başlattı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayesinde hayata geçen projesi kapsamında, Ankara ve İstanbul'daki huzurevlerine teknoloji odaları kuruldu.

HASRET GİDERECEKLER

Projenin tanıtımı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un da katıldığı törenle Seyranbağları Huzurevi'nde yapıldı. Selçuk, huzurevi sakinleriyle dijital kitap okudu, dijital gözlük taktı, ardında da dijital görüşme kabinine girdi. Projeyle ilgili konuşan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan "Yaşlılar Haftası'nda böyle anlamlı bir projeye imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Teknoloji odalarında, huzurevi sakinleri BiP'ten sevdikleriyle bir araya gelerek hasret giderebilecek. TV+, fizy ve Dergilik gibi uygulamalarla keyifli vakit geçirebilecek.

SANAL TUR İMKANI DA BULACAKLAR

Proje kapsamında sınıflarda bir de VR alanı oluşturuldu. Bu sayede huzurevinde yaşayan büyüklerimiz VR gözlükleri sayesinde Anıtkabir, Çanakkale Şehitliği, Sultanahmet Camii'nin yanı sıra kutsal toprakları teknoloji sayesinde bulundukları yerden ziyaret edebilecek. Proje kapsamında ayrıca dijital okur yazarlık eğitim programlarının hayata geçirilmesi planlanıyor.