Son Dakika: Hükümetten taşerona kadro açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilere kadro çalışmaları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: Bu konu gerçekten çok sayıda vatandaşımızı ilgilendiriyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilere kadro çalışmaları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: Bu konu gerçekten çok sayıda vatandaşımızı ilgilendiriyor. 1 milyona yakın insanımız kamu ile ilişkili konularda hizmet sunuyor. Onlar gerçekten emekli ve yürekleri ile hizmete katkı veriyorlar.

TAŞERON İŞÇİLERLE İLGİLİ BİR AÇIKLAMADA BEKİR BOZDAĞ'DAN GELDİ 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında hükümetin çalışmaları ve gündemdeki diğer konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. 700 binden fazla taşeron işçisinin umutla beklediği kadro müjdesiyle ilgili kendisine yöneltilen soruya da yanıt veren Bozdağ, hükümetin gündemi içerisinde yer aldığını , taşeron meselesiyle ilgili Başbakanın başkanlığında toplantılar yapıldığını söyledi. Bozdağ, "Taşeron konmusu hükümetin gündeminde, toplantılar yapıldı, Başbakanımızın Başkanlığında, toplantılar yapıldı, müzarekeler gerçekleştirildi, bazı çalaşımlara için talimatlar verildi, ilgili bakanlıklar birlikte çalışıyorlar, bu çalışmalar belli bir noktaya geldi, önümüzdeki yasama yılı içerisinde bu konuda atılması gereken adımlar atılacak" dedi.

BAKAN FARUK ÖZLÜ’DEN AÇIKLAMA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, taşeron işçilere kadro konusunda 2 alternatifin hazırlandığını, birine karar vereceklerini söyledi.

Meclis Genel Kurulu'nda Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülürken milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Özlü, taşeron işçilerin merakla beklediği kadro konusunda önemli açıklama yaptı. Özlü, taşeron işçilerle ilgili kadro konusuna ilişkin soruya, "Bu konuda bir çalışma yaptı hükümetimiz. İki alternatif gündemde, Bakanlar Kurulu'na sunum yapıldı, bunlardan birisine karar vereceğiz" yanıtını verdi. Ancak Bakan Özlü, bu alternatiflerin ne olduğuna ilişkin bilgi vermedi. Bakanlar Kurulu'nda verilecek kararın ardından düzenlemenin detaylarının kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Kadro düzenlemesinin bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor..

YENİ TAŞERON ALIMLARI YOLDA

Sağlık Bakanı Recep Akdağ personel alımları konusunda yaptığı açıklamada, taşeron işçi alımı yapılacağını belirtti. 46 bin 500 personel alımı yapılacağını ifade eden Bakan Akdağ, bu alımların 16 bin 500'ünün sağlık personeli, 13 bininin doktor, 17 bininin ise şirket personeli olacağını ifade etti. Ancak henüz bu alıma dair ilan yayımlanmadı.