Hızlı trende yük taşımacılığı artacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma 2053 Vizyonu ışığında “Hedefimiz lojistik süper güç olmak” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma 2053 Vizyonu ışığında ilk adımını Kocaeli'de hayata geçirdikleri Ulaştırma ve Lojistik Çalıştayları'yla tüm kurum ve kuruluşların yararlanacağı bir rehber oluşturup 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru durmadan yürüyeceklerini belirterek, "Hedefimiz lojistik süper güç olmak" dedi.

KARADENİZ'LE BAĞLANTI

Karaismailoğlu, dünyada ticaretin hızla arttığını, Türkiye'nin bu pastadan daha fazla pay alması için 7 gün 24 saat çalıştıklarını belirtti. Lojistik sektörünün 'ticaretin altın anahtarı' olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, Körfez limanlarının da bu açıdan önemli rol oynadığını bildirdi. Karaismailoğlu, deniz yolu açısından bakıldığında da geçen yıl Türk limanlarında elleçlenen yükün yüzde 15'inden fazlasının Körfez bölgesinde bulunduğuna dikkati çekerek, 35 limanın yer aldığı bölgede demir ve karayolu bağlantılarının daha da güçlendirileceğini belirtti. Karadeniz'le bağlantının sağlanması için etütler yapılacağını bildiren Karaismailoğlu, "Limanlardaki yük sirkülasyonu hızlandırılacak. Ayrıca bölgede demiryolu yatırımları devam ediyor. Hızlı tren hatlarında yük taşımacılığının payı artırılacak" dedi.