‘Hızlı para kazanayım' diyene uyarı: Borsada sosyal medyaya kapılmayın

Küçük yatırımcıyı mağdur eden sosyal medya hesapları konusunda uyarı geldi. Gedik Yatırım'ın CEO'su Onur Topaç, “Hızlı para kazanacağım diye sosyal medyaya takılanlar var. Yanlış insanları dinlemesinler” dedi.

YAŞAR KIZILBAĞ

Sosyal medya araçlarını kullanarak geniş kitleleri manipüle eden hesaplar 'al-sat' tavsiyeleri ile küçük yatırımcıyı mağdur ederken uzmanlardan da uyarı geldi. 30 yıldır yatırımcıya aracılık eden ve 4 büyük bankadan sonra işlem hacminde 5. olan Gedik Yatırım'ın CEO'su Onur Topaç "Hızlı para kazanacağım diye sosyal medyaya takılanlar var. Yanlış insanları dinlemesinler" diye konuştu.

KUMAR OYNAMAYIN

Arkadaşının parasıyla borsaya girenler olduğunu veya bütün parası 20 bin lira olan birinin tüm parayı borsaya koyduğunu da söyleyen Onur Topaç, bu şekildeki yatırımların 'kumar' olduğunu söyledi. Topaç, "Borsadaki yatırımcı hisse alırken mutlaka şirketlerin ne iş yaptıklarını iyi araştırsınlar. Analizlere baksınlar. Şirket bilançolarını takip etsinler. Ne aldıklarına baksınlar. Ayrıca sepet yapsınlar" ifadelerini kullandı.

KRİPTOYA GİRMEDİK

Aracılık ettikleri halka arzlarda kendilerinin de şirketlerin sağlıklı işleyip işlemediğine baktıklarını anlatan Onur Topaç "2 şirketi halka açtık. 4 şirketi reddettik" dedi. Topaç şu anda 4 yeni halka arzın geleceğini de anlattı. Kripto paralar konusunda ise Topaç, yasal altyapı olmadığı için bu işe girmediklerini belirterek "Ancak olan oldu artık kripto varlıkların önü kesilmemeli" değerlendirmesinde bulundu.

ANADOLU'DA ŞUBELEŞECEK

Onur Topaç, Gedik Yatırım olarak 31 ilde 43 şubeyle hizmet verdiklerini hatırlatarak "Her sene çalışan ve şube sayısını artıracağız. İstanbul dışında şubeleşmeyi sürdüreceğiz" dedi. Karadağ ve İngiltere'de lisanslı aracı kurumları olduğunu da belirten Topaç, bugüne kadar 100'e yakın start-up'a yatırım yaptıklarını da söyledi.

YATIRIM BANKASI KURUYOR

Onur Topaç, yatırım bankası kurmak için bir ay önce başvurduklarını da ifade ederek, "300 milyon lira sermaye koyduk. Yatırım bankacığı yaparken şirketlere yabancı bulacağız. Yabancı yatırımcıyı çekeceğiz" değerlendirmesinde bulundu. Onur Topaç, büyüklüğü 1 milyar TL'nin üzerine ulaşan Gedik Portföy'ün ticari unvanını 'Inveo Portföy' olarak değiştirdiklerini de belirterek, ayrıca 25 milyon dolarlık girişim sermayesi şirketi kurduklarını da belirterek, "Toplam 7 şirkete yatırım yaptık" diye konuştu. Topaç 6-7 yıldır teknoloji girişimciliğine soyunduklarını da hatırlattı.