Hisse senedi ile şirketlerdeki payınızı alın

Şirketin değerlenmesi ile birlikte kardan pay almanızı sağlayan bir sistem olduğunu söylesek? Şirketlerin net gelirinden veya ortaklıkla yürütülen bir şirketin sermayesinden sizin de pay almanızı sağlayan, yani payları temsil eden değer evraklarına hisse senedi deniyor.

Hisse senedi günümüz borsalarında ve dijital bankacılığından hem alımı hem satımı kolay bir evrak türü olarak öne çıkıyor. Bankanızın mobil uygulamasından ilgili talimatlarla anında hisse senedi işlemlerini gerçekleştirebilir, bu değerli ortaklık evrakına ilişkin tüm yönetimi saniyeler içerisinde sağlayabilirsiniz; detayları öğrenmek için okumaya devam edin!

HİSSE SENEDİ NEDİR VE NE İÇİN KULLANILIR?

Kar payının yanı sıra rüçhan, tasfiye bakiyesine katılma, şirket yönetimine katılma, oy ve bilgi edinme hakları sağlayan hisse senedi yalnızca finansal değil, şirketi içi konumlandırmaya dair de önemli haklar kazandırıyor. Daha da önemlisi öne çıkan yatırım araçlarından biri olan hisse senedi yatırımcısına önemli fırsatlar sunuyor. Kısa vadeli yatırımlarla kazanç sağlamayı hedeflerken uzun vadeli yatırımlarında da ivmeyi korumak isteyen yatırımcıların tercih ettiği bu sene tipi, hem düzenli hem istikrarı bir yatırım aracı olarak biliniyor. Yüksek potansiyeli sayesinde riskleri de en aza indiren hisse senedi alım ve satımları, senedin değer kaybetmesi halinde zarar riskinde bulundursa da vergi avantajı gibi fırsatları da sunmaya devam ediyor.

Bu yatırım aracının diğer öne çıkan avantajlarını detaylandırmaya devam edelim: Hisse senetlerinin alımından ya da satımından kazanılan para üzerindeki stopaj oranı %0'dır. Evet, vergi gibi önemli bir konuda avantaj sağlaması da hisse senedi alımlarına teşvik eden bir diğer önemli madde olarak mutlaka aklınızda olmalı. Mevcut birikimlerinizi diğer yatırım araçlarına göre daha büyük fırsatlar sunabilme potansiyeli taşıyan hisse senedi üzerine yatırmayı tercih edebilir, böylece ülkenin önde gelen şirketlerine reel piyasalar üzerinden yatırımcı olabilirsiniz.

Elbette her yatırım aracının önemli fırsatlar sunması söz konusu olduğu gibi kendi içinde riskleri de olacaktır. Avantajlarıyla birlikte risk seviyesi gözü ardı edilmemesi gereken bir yatırım aracı olan hisse senedi şirketin kaybı ile birlikte anaparanın da değer kaybetmesine neden olabilir. Öte yandan hem kısa hem uzun vade kapsamında fiyat değişikliklerinin değerlendirilmesi ile birlikte sermaye kazancı elde etme olasılığınız da yüksektir. Yatırımcının şirketin yıllık gelirinden pay alabilme hakkı kazanmasını sağlayan hisse, şirketin genel kurulundan bir kar dağıtımına yönelik karar çıkması halinde hisse sahibinin ödeme almasını sağlar. Tüm bu artı ve eksikleri değerlendirerek birikiminiz için en doğru kararı verebilir, soru işaretleriniz içinse Akbank uzmanlarına danışabilirsiniz.

HİSSE SENEDİR NEDİR VE NEDEN TERCİH EDİLİR?

Hisse ile şirket karlılığı üzerinden düzenli bir kazanç elde etmek isteyenler bu imkanlara nasıl erişebileceklerini merak ediyor olabilir. Hisse üzerinden yapılan yatırımları Akbank farkını tercih ederek gerçekleştirdiğinizde kademeli komisyon oranı gibi farklı avantajlardan yararlanabilirsiniz. Hesabınızın açılışı ile birlikte otomatik olarak tanımlanan kademeli komisyon oranı sayesinde ayrıca dijital kanallardan yararlanmanın kolaylıklarına da erişebilirsiniz.

Siz de dilerseniz en yakınınızdaki Akbank şubesine veya Ak Yatırım şubesine erişerek kolaylıkla hisse senedi hesabı sahibi olabilir, sermaye piyasasında gereken işlemleri yapmak için yalnızca formları imzalayarak tüm alım satımları rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz fiziksel olarak şube üzerinden de tüm işlemleri yapabileceğiniz gibi nerede olursanız olun her zaman yatırımcı uygulamalarından yararlanarak işlemleri mobil olarak da gerçekleştirebilirsiniz ayrıca telefon şubesi kanalıyla indirimli komisyon oranlarından da faydalanabilir tüm bu fırsatlara Akbank ayrıcalığıyla sahip olabilirsiniz.