‘Her şey dahil’ sistemine fren

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, Bakanlar Kurulu'na sunum yapacak. Ünal, sektörün taleplerini anlatacak. Bu arada ‘her şey dahil’ konseptine de fren geliyor.

1

MİRAY ÇİMEN

miray.cimen@aksam.com.tr

Rusya krizinin turizme etkileri ve alınacak önlemler, Bakanlar Kurulu'nda masaya yatırılacak. Antalya'da sektör temsilcileri ile bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Bakanlar Kurulu'na da kapsamlı bir sunum yapacak. 

Tanıtım stratejisinde yapılacak değişiklikler arasında ‘duygu’ turizminin öne çıkarılmasının yer aldığını belirten Mahir Ünal, şöyle konuştu: “Her şey dahil konseptinden çıkmamız gerek. Sektör temsilcilerinin de görüşü aynı yönde. İnsanların duygularına göre sunum ve tanıtımın öne çıktığı, farklı seçeneklerden oluşan yeni bir yapılanmaya gidilecek. Macera duygusunu yaşamak isteyene macera, güven isteyene güven seçeneğinin sunulacağı konseptler tasarlanacak.” 

RUS FUARINA KATILIRIZ

Mart ayında Rusya'da gerçekleştirilecek Turizm Fuarı'nda, Türkiye'nin de stant kuracağını ve bu konuda gerekli girişimlerin yapıldığını belirten Bakan Ünal, “Rusya'dan bize bir geri dönüş olmadı. Bu kapsamda biz de, fuara katılmayı düşünüyoruz” dedi.

Artık bölgeler rekabet ediyor

Dünya genelindeki tanıtım stratejisinin değiştiğini, gelinen noktada ülkelerin değil şehir rekabetinin yaşandığını söyleyen Bakan Ünal, "G20'de Antalya bunu başardı. Antalya'nın şu anda dünyanın en iyi turizm altyapısına sahip bir şehir. Antalya'nın bu özelliğini G20 Zirvesi'nde bütün bir kez daha görmüş oldu" dedi.

'Bize müşteri mi yok' demiyoruz

BAKAN Ünal, "Türkiye'nin oluşturduğu turizim altyapısı bir çok ülke tarafından model olarak alınıyor. Bu avantajımıza rağmen, 'bize müşteri mi yok, Rus gelmezse gelmesin' demiyoruz. Ancak pazarı daha çok çeşitlendirecek konseptleri de hızla geliştirmeliyiz" diye konuştu.