Hepsiburada'dan 41 bin kadın girişimci çıktı

Hepsiburada'nın ‘Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü' programı meyvelerini veriyor. Destekler sayesinde 41 bin girişimci kadın doğdu.

YAŞAR KIZILBAĞ

Hepsiburada'nın 2017'de başlattığı 'Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü' programı kapsamında verdiği destekler sayesinde 41 bin girişimci kadın doğdu. 2023 yılı finansal ve operasyonel sonuçlarını açıklamak için sohbet toplantısı düzenleyen Hepsiburada CEO'su Nilhan Onal Gökçetekin, "101 bin 500 aktif satıcıya ulaştık. 41 bini kadın" dedi. Bu kadınları 500 bin-1 milyon liralık ciroya ulaşana kadar desteklediklerini anlatan Gökçetekin, bedava reklam ve komisyonda yüzde 50 indirim imkanı sağladıklarını anlattı.

116.5 MİLYAR TL CİRO

Deprem bölgesine desteklerinin sürdüğünü söyleyen Gökçetekin, bir senede bölgenin ticaret hacmini 4 milyar TL'ye ulaştırdıklarını ve bölgeden 3 bin 300 kadın girişimciye platformda satış simkanı sunduklarını aktardı. Geçen yıl 116.5 milyar lira ciroya ulaştıklarını anlatan Gökçetekin, "Bu yılın ilk çeyreğinde yıllık büyüme % 120 oldu. Halka açılma da gündemimizde" dedi.

2700 ESNAF KURYE

Saniyede 4 sipariş ulaştırdıklarını belirten Gökçetekin 2700 esnaf kuryeye ulaştıklarını da belirterek "Kargo gibi yüksek müşteri deneyimi sağlamanın zor olduğu bir sektörde sektörün en yüksek tavsiye skoruna sahip şirketi HepsiJet oldu. HepsiJet bugün Hepsiburada dışında 2000'den fazla marka ve işletmeye e-ticaret taşımacılığı hizmeti sunuyor" dedi.

YASANIN OLUMLU ETKİLERİ BAŞLADI

Nilhan Onal Gökçetekin, yeni e-ticaret yasasının getirdiği adil ve şeffaf rekabet koşulları sayesinde e-ticaret sektörünün daha sağlıklı bir şekilde büyüdüğünü belirtti. Gökçetekin, "Türkiye yasanın pozitif etkilerini de görmeye başladı. Tüm sektörün ve özellikle küçük şirketlerin büyüme oranına etkisi kısmi olarak yürürlükte olduğu 2023'te pozitif oldu. Anayasa Mahkemesi de tekelleşmenin önüne geçmeyi hedefleyen yasanın anayasaya ve kamu yararına uygunluğunu iki kez teyit etti. AB de benzer uygulamaları yürürlüğe aldı. Çünkü adil rekabet herkes için iyi. Küçük esnaf büyümeye başladı" diye konuştu.