Tüketmenin tam zamanı: Vitamin deposunun kilosu 80 TL, yaprağını dahi atmayın

Mevsiminde tüketilen meyveler vücuda vitamin olarak geri dönüyor. Bunlardan biri de incir. İncirin kilosu 80-100 TL arasında değişiyor. Peki, incir neye iyi gelir, incirden ne yapılır? İşte hem yaprağı hem kendisi şifa olan incirin faydaları...

Hilal Çakır

Tüm uzmanlar meyve ve sebzeleri mevsiminde yemeyi öneriyor. Çünkü vitaminler ve mineraller en çok mevsiminde vücuda geçiyor. Bunlardan biri de incir. Şu an tezgahlarda yer alan yaş inciri tüketmenin tam zamanı. İncir kurutularak, taze veya pişirilerek tüketilebilir.

Taze incir çabuk bozulur ve satın alındıktan sonraki birkaç gün içinde tüketilmelidir. Kuru incir oda sıcaklığında bir ay, hatta buzdolabında daha uzun süre rahatlıkla saklanabilir. İşte incirin faydaları...

İNCİRİN FAYDALARI

Demir kaynağıdır

Kabızlığın giderilmesine yardımcı olur

Kilo kaybetmeye yardımcı olur

Tansiyonu dengeler

Bağırsakları iyileştirir

Üreme sağlığına faydalıdır

Kalp sağlığına faydalıdır

İyi bir antioksidan kaynağıdır

İyi bir antioksidandır

İNCİR YAPRAĞININ FAYDALARI

Diyabete faydalıdır

Kan şekerini olumlu yönde etkiler

İNCİR NASIL TÜKETİLİR?

İnciri kurutarak, taze veya pişmiş olarak tüketebilirsiniz.

İncirden milkshake veya smoothie yaparak tadını çıkarabilirsiniz.

İncir reçeli yapabilirsiniz.

Keklerde, pastalarda, pudinglerde, reçellerde, barfilerde vb. doğal tatlandırıcı olarak da kullanabilirsiniz.

İNCİRİN ZARARI VAR MI?

Genel olarak incir alerjen bir meyve değildir.

Bağırsakları çalıştırdığından ishale sebep olabilir.

Kan sulandırıcı ilaç almanızı gerektiren tıbbi bir durumunuz varsa incir zararlı olabilir.

Mutfaktaki karıncalara sirkeli çözüm! Usta bahçıvanlar bile bunu deniyor