Hilal Çakır
Tüm uzmanlar meyve ve sebzeleri mevsiminde yemeyi öneriyor. Çünkü vitaminler ve mineraller en çok mevsiminde vücuda geçiyor. Bunlardan biri de incir. Şu an tezgahlarda yer alan yaş inciri tüketmenin tam zamanı. İncir kurutularak, taze veya pişirilerek tüketilebilir.
Taze incir çabuk bozulur ve satın alındıktan sonraki birkaç gün içinde tüketilmelidir. Kuru incir oda sıcaklığında bir ay, hatta buzdolabında daha uzun süre rahatlıkla saklanabilir. İşte incirin faydaları...
İNCİRİN FAYDALARI
Demir kaynağıdır
Kabızlığın giderilmesine yardımcı olur
Kilo kaybetmeye yardımcı olur
Tansiyonu dengeler
Bağırsakları iyileştirir
Üreme sağlığına faydalıdır
Kalp sağlığına faydalıdır
İyi bir antioksidan kaynağıdır
İyi bir antioksidandır
İNCİR YAPRAĞININ FAYDALARI
Diyabete faydalıdır
Kan şekerini olumlu yönde etkiler
İNCİR NASIL TÜKETİLİR?
İnciri kurutarak, taze veya pişmiş olarak tüketebilirsiniz.
İncirden milkshake veya smoothie yaparak tadını çıkarabilirsiniz.
İncir reçeli yapabilirsiniz.
Keklerde, pastalarda, pudinglerde, reçellerde, barfilerde vb. doğal tatlandırıcı olarak da kullanabilirsiniz.
İNCİRİN ZARARI VAR MI?
Genel olarak incir alerjen bir meyve değildir.
Bağırsakları çalıştırdığından ishale sebep olabilir.
Kan sulandırıcı ilaç almanızı gerektiren tıbbi bir durumunuz varsa incir zararlı olabilir.