Hem otomobil hem de teknoloji ihraç edecek

Togg Avrupa satışlarına 2024'ten itibaren Almanya'da kendi geliştirdiği Trumore platformu üzerinden başlıyor. Türkiye'de kullanıcı sayısı 1.5 milyonu geçen Trumore, Avrupa'da daha da yaygınlaşacak.

AKŞAM

SÜMER DEMİRCİLER

Türkiye'nin otomobili Togg'nun Avrupa pazarlarına ihracatı planlandığı gibi 2024 yılı son çeyrekte başlayacak. Avrupa'ya ihracat planlarının bir parçası olarak Togg, 2021 yılında Almanya Stuttgart'ta Togg Europe GmbH adıyla şirket kurmuştu. Almanya'nın 12 inovasyon merkezinden biri olan merkez akıllı ürünler, mobilite ve endüstri 4.0'ı çevreleyen yenilikçi çözümler oluşturan Stuttgart'ın dijital ekosistemine yerli markamızın da dahil olmasını sağlıyor. Son olarak yayınladığı iş ilanlarıyla Almanya operasyonu için merkezini güçlendiren şirket, dağıtım ve sipariş düzenleme, satış ve satış sonrası hizmetler, satış ağı geliştirme birimlerinde çalışacak elemanlar aradığını duyurdu. Togg'un Avrupa ülkelerine yapacağı ilk ihracat planlandığı gibi 2024 yılı son çeyrekte başlayacak. İhracat, yoğun bir Türk nüfusunun bulunduğu Almanya'dan başlayıp, diğer ülkelere de yayılacak. Almanya pazarına ilk sunulacak araç, 2024 yılında üretiminin 60 bin adedi geçeceği Togg T10X olacak.

TRUMORE İLE SATIŞ

C SUV sınıfında rekabet edecek C SUV T10X, Almanya'da tüketicilerle buluşan ilk araç olacak. Tog g'un önce Almanya ardından da Avrupa ihracatında satışların ülkemizde olduğu gibi doğrudan yapılaması bekleniyor. Almanya'daki tüketiciler, aracın siparişini Togg'un geliştirdiği dijital platform Trumore, üzerinden verecek. Aracın siparişi dışında şarj istasyonları rezervasyonu, navigasyon hizmetleri, eğlence, alışveriş başta olmak üzere çok sayıda işlem de gene aynı sistem üzerinden yapılacak.

1.5 MİLYON KULLANICISI VAR

Trumore'un Türkiye'deki kullanıcı sayısı 1.5 milyon kişiyi geçmiş durumda. Sürekli güncellenen Trumore ile, kişiselleştirilmiş gezi Go.more, Trumore e-Cüzdan, Trumore Eğlen, Trumore Akıllı Yaşam, Trumore Dijital Asistan başta olmak üzere çok sayıda teknoloji kullanıma sunuluyor. Avrupa'da da ülkemizde olduğu gibi Togg satın alanlara Trumore, fintek, insurtek, blok zinciri, IoT, yapay zeka gibi yeni nesil teknolojilerle empatik, kullanıcı odaklı, akıllı ve kesintisiz bir kullanıcı deneyimi sunacak. Togg otomobille birlikte, Avrupa pazarına ilk kez bu ölçekte bir dijital teknoloji platformunu da ihraç edecek.