Hem demiryolu hem yürüyüş yolu! ‘Kazlıçeşme-Sirkeci' projesi 2023'te açılıyor

Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi, 2023'ün ilk çeyreğinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'ni, 2023'ün ilk çeyreğinde tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunacaklarını söyledi.

785 MİLYON EURO KATKI

Karaismailoğlu, "Projemizin hizmete girmesiyle 2023-2053 yılları arasında toplamda 785 milyon 77 bin euro kazanç sağlayacağız" dedi. Yedikule'deki şantiyeyi ziyaret eden Karaismailoğlu, şu bilgileri paylaştı: "Yeni Nesil Ulaşım Projesi, Marmaray ile entegre bir proje olup 8 durağı vardır. Bu kapsamda, Sirkeci-Kazlıçeşme arasında atıl şeklide duran 8.3 kilometrelik hat üzerinde iyileştirme ve yeni düzenlemeleri yapıyoruz." Bakan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

BİSİKLETLİLERE 6.3 KM

"Bu yeni konseptte, güzergah hem demiryolu ve hem de yürüyüş kulvarı olacak. 7.3 kilometrelik yaya yolu, 6.3 kilometrelik bisiklet yolu, 10 bin 120 metrekarelik meydan ve rekreasyon alanı olacak."

Bakan Karaismailoğlu ve beraberindeki heyet, Yedikule'den Sirkeci'ye kadar yürüyerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

YÜZDE 57'Sİ YEŞİL ALAN

Karaismailoğlu, şunları kaydetti: "Yüzde 43 oranında ilerleme kaydettiğimiz projenin tamamlanmasıyla 215 bin metrekarelik alanda, demiryolu hattının bir yönü trenler tarafından kullanılacak. Diğer yönü de yaya yürüme, dinlenme ve rekreasyon alanlarından oluşacak. Alanın yüzde 57'sinin yayaya açık yeşil alan olmasını sağlayacağız."