HEKTAŞ, Özbekistan'da üretim tesisi kuruyor

HEKTAŞ, Özbekistan'da bitki besleme ve koruma sektörlerine yönelik üretim tesisi kurmaya hazırlanıyor.

HEKTAŞ, yurtdışı yatırım planları kapsamında Özbekistan'da bitki besleme ve koruma sektörlerine yönelik üretim tesisi kurmaya hazırlanıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de tarım endüstrisine büyük katkı sağlayan ve yurt dışında yatırımları bulunan HEKTAŞ, Özbekistan'da da bitki besleme ve bitki koruma alanında hizmet verecek üretim tesisi kurmak amacıyla çalışmalara başladı.

SEKTÖRDE LİDERİZ

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, 2017'de oluşturdukları temel strateji planında satarak değil, satın alarak, yatırım yaparak, Ar-Ge ve inovasyon fırsatlarını değerlendirip üreterek büyümeyi benimsediklerini aktardı. Erdem, Özbekistan yatırımının stratejik önemine işaret ederek, "Bugün bulunduğumuz sektörlerde ya lideriz ya da sektörün en büyük oyuncularından biriyiz. Son 6 yılda inorganik ve organik büyüme fırsatlarını değerlendirerek tarım, gıda ve hayvancılık ekosisteminde portföyümüzü genişlettik" dedi. Erdem "Özbekistan yatırımımızla hem sektör hem ülke için değer yaratacağız. Bu yatırım ile tüm Türk devletleri pazarını hedefliyoruz " diye konuştu.

KAPASİTEYİ ARTIRACAK

OYAK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektörü Grup Başkanı Levent Ortakçıer "Özbekistan'da 30 bin ton bitki koruma ve 150 bin ton bitki besleme (organomineral gübre) kapasiteli yatırımımıza başlıyoruz. Bu yatırımımızla birlikte mevcut bitki koruma kapasitemizi yüzde 47, bitki besleme kapasitemizi yüzde 152, toplam kapasitemizi ise yüzde 111 artıracağız" dedi.