Haziran ayı işsizlik maaşı yattı mı? Haziran ayı işsizlik ödeneği ne zaman yatar?

Haziran ayın işsizlik maaşı ödemeleri hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, açıklamalarda bulundu. Mayıs ayında yapılan işsizlik maaşı ödemeleri sonrası gözler haziran ayına çevirdi. İŞKUR aracılığıyla yapılan ödemeler koronavirüs salgını boyunca vatandaşa destek oldu. İşsizlik maaşı sigortalı çalışanın son 4 aylık primi esas alınarak belirlenir. Öne çekildiği duyurulan Haziran ayı işsizlik ödeneği ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde.

Haziran ayı işsizlik maaşı ödemelerinin ne zaman gerçekleşeceği yakından takip ediliyor. İŞKUR tarafından verilen işsizlik maaşları araştırma konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Haziran ayı işsizlik ödeneğinin ne zaman yatacağını açıkladı. Mayıs ayı işsizlik maaşını alan vatandaşlar, Haziran ayın işsizlik maaşı yattı mı, ne zaman yatar gibi sorularının yanıtını ilgiyle takip ediyor. Detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz. 

HAZİRAN AYI İŞSİZLİK ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, haziran ayı işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneklerinin tarihini verdi. Bakan Selçuk, Bakan Selçuk, ödemelerin 29 Haziran Pazartesi itibaren T.C kimlik numaralarının son hanesine göre hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacağını söyledi.

İŞSİZLİK MAAŞI NEREDEN ALINIR?

İŞKUR tarafından yapılan işsizlik maaşı ödemeleri, IBAN numaraları ile olduğu gibi PTT aracılığı ile yatırılacak. Ödemeler, T.C. Kimlik Numaralarının son hanesi; 0 olanlara 29 Haziran'da, 2 olanlara 30 Haziran'da, 4 olanlara 1 Temmuz'da, 6 olanlara 2 Temmuz'da, 8 olanlara ise 3 Temmuz'da yapılacak.

İŞSİZLİK MAAŞI NEDİR?

Sigortalı işsizlere yasada belirtilen şartları taşımaları halinde işsiz kaldıkları dönem için belirli süre ve miktarda yapılan ödemedir.

İşsizlik Ödeneğinden Yararlanma Koşulları ise şu şekildedir;

Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,

Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,

Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak,