Hazır yemek kitleriyle restoran tatları evde

Sevdiği restoranların yemeklerini evde yapmak isteyen tüketicilerin talebi yeni bir iş fikrini doğurdu. Yemek malzemelerini hazır kit halinde kapıya yollayan girişimciler para, tüketiciler ise zaman kazanıyor.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

Uzun çalışma saatleri ve ağır iş yükü nedeniyle evde yemek yapmaya fırsat bulamayanların imdadına yeni nesil girişimciler yetişiyor. Türk ve dünya mutfağından lezzetlerin malzemelerini yıkanmış, doğranmış ve paketlenmiş olarak tarifiyle birlikte kapıya ulaştıran Pişir isimli uygulama, yemek hazırlama süresini 2 saatten 15 dakikaya indiriyor. Lazanyadan risottoya, paelladan tacoya dünya mutfağının başarılı örneklerini ünlü şeflerin tarifiyle yemek kiti olarak evinize getiren uygulama, tüketiciye zaman, girişimci ve markalara ise para kazandırıyor. Komşu Kahve ve Bisquitte markalarının yaratıcısı Aralco Group tarafından geliştirilen Pişir, yakında 1000 ayrı yemek çeşidini Türk tüketicisiyle buluşturmaya hazırlanıyor.

GÜNDE 2 SAAT HARCIYORUZ

Her gün işten eve gelip ne pişireceğini düşünen ve günün yorgunluğu üzerine yemek pişirmekle zaman kaybetmek istemeyenler için bu uygulamayı geliştirdiklerini ifade eden Aralco Group Kurucu Ortağı Alişan Yıldız, "Araştırmalara göre günde 2 saatimizi yemek hazırlamak için mutfakta geçiriyoruz. Biz 'bu süreyi nasıl kısaltabiliriz' diye düşünürken Pişir uygulamasını geliştirdik. Uygulamayla ekibimiz tarafından yemek için gereken tüm malzemeler yıkanıp doğranıp plastik ve ya karton poşetlerde evlere yollanıyor. Size sadece malzemeleri birleştirip yemeği pişirmek kalıyor. Böylece 2 saatlik yemek hazırlama süresi 15 dakikaya iniyor" dedi. Gurme market ürünlerinin de sipariş verilebileceği uygulama Anadolu'daki yerel gurme markaların Türkiye'ye açılmasına da ön ayak olacak.

ÇALIŞANLARIN EVİNE ÖĞLE YEMEĞİ YOLLUYOR

Kapıya yemek servisi hizmeti veren paketli yemek markası Meal Box da pandemiyle birlikte değişen çalışma şartlarına uyum sağlayan alternatifler üretiyor. Abonelik sistemine odaklı bir iş modeliyle hareket eden marka, kurumsal ve bireysel abonelerinin "Bugün ne yesem?" sorununa çözüm buluyor. Meal Box CEO'su Murat Demirhan şimdiye kadar çalışanların masalarına kadar ulaştırılan sıcak yemeklerin hibrit düzenle birlikte artık çalışanların evlerine de ulaştırılmaya başlandığını söyledi. Murat Demirhan, şirketlerin daha önce ofis ortamında çalışanına sunduğu öğle yemeğini artık evlerine götürdüklerini söyledi. Meal Box'ın iş yerleri için abonelik modelinde 4 ya da 5 çeşit sıcak yemek menüsü kişi başı 25 TL + KDV'ye satılıyor.

DÜNYADA ÖRNEKLERİ ÇOK

■ Çin'de müşteriyi içeride ağırlayamayan barlar, kokteylleri konserve kutularında hazırlayarak onlara paket servis sağladı.

■ Amerika'da bazı restoranlar evlere pizza kiti yolladı. Böylece müşteriler pizzalarını fırınlarında istedikleri şekilde pişirdi.

■ Meksika'da birçok restoran özel baharatları, sosları ve ekmekleriyle ünlü Meksika mutfağını tek bir pakete sığdırarak müşterilerine ulaştırdı.