Hazır yemeğe 66.5 milyar harcadık

Günlük 6 milyon yemeğin üretildiği hazır yemek sektörünün büyüklüğü geçen yıl 66.5 milyar lira oldu. 5 binin üzerinde firmanın hizmet verdiği sektörde 400 bin kişi çalışıyor. YESİDEF'e bağlı firmalar devamlı denetlenerek, kontrol ediliyor.

Manisa'da askeri kışladaki gıda zehirlenmesiyle gündeme gelen Türk hazır yemek sektörü, geçen yıl 66.5 milyar lira ciro yaptı. Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) 2016 yılı verilerine göre, 5 binin üzerinde firmanın hizmet verdiği ve 400 bin kişinin çalıştığı hazır yemek sektöründe günlük 6 milyon adet yemek üretilirken, yemek sanayinin yılık cirosu 66.5 milyar lira olarak hesaplandı. 

son 10 yılda gelişti 

YESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Zincirkıran, Türkiye’deki yemek endüstrisinin son 10 yıl içinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'yla yürütülen çalışmalarla çok yüksek bir standarda kavuştuğuna dikkat çekti. 

Devamlı olarak denetleniyor

YESİDEF'e bağlı şirketlerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kontrolü altında olduğunu belirten Zincirkıran, "Şirketlerimizi HACCP denilen Tehlike Analizleri Kritik Kontrol Noktaları sistemiyle devamlı denetliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Standart AB'nin üzerinde

YESİDEF Başkanı, "Türkiye'deki durum AB ülkelerindeki standardın üstünde. Sektördeki firmalar hızlı bir şekilde kendilerini geliştirmekte. Sektörümüzde herhangi bir problem yok" dedi. Zincirkıran ayrıca, sektörde yabancı sermayeli şirketlerin de olduğuna da dikkat çekti.