Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Önceliğimiz üretim ve yatırım

Öncelik yatırım-üretim. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na düşük faiz politikasıyla tanınan Nurettin Nebati atandı. Nebati “Öncelik yüksek faiz değil, üretim ve yatırım olacak” mesajı verdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda görev değişimi yaşandı. Görevden affını isteyen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın talebini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabul etti. Lütfi Elvan'dan boşalan göreve, yardımcısı Nureddin Nebati atandı. Düşük faiz politikasıyla bilinen Nebati önce TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti. Ardından yapılan devir teslim sonrası iş başı yapan Nebati ilk mesajında "Öncelik yüksek faiz değil üretim ve yatırım olacak" dedi.

ÖNCELİKLERİNİ SIRALADI

Devir teslim töreninde konuşan Nebati "Cumhurbaşkanımızın yıllardır hayalini kurduğu ekonomik olarak tam bağımsız Türkiye vizyonuyla yeni bir yola girdik, en önemli öncelik yüksek faiz olmayacak" diye konuştu. Nebati önceliklerini şöyle sıraladı: "Yatırım, üretim ve ihracat artışını tetiklemek ve bu sayede cari açık ve dış borç gibi kronik sorunları tamamen bertaraf etmek, istihdamı artırmak, ücret artışını sağlamak, Türkiye'nin iç dinamiklerini de dikkate almak kaydıyla ulusal ve ulusulararası ilişkileri gözeterek ama asla kulağını sokaktan işten iş adamından, çalışandan uzak tutmayarak gereğini yapmak olacaktır. Artık işçinin de kendisini patron olarak hissettiği bir dönemi geliştiriyoruz. Bu ülkede bugüne kadar sabit gelirliler nasıl ki enflasyona ezdirilmedi, emekliler ezdirilmedi, bundan soraki yolculuğumuzda da bu, önceliklerimiz arasındadır."

Elvan ise konuşmasında "Görev süremizde çok önemli adımlar attık. Mali disiplinden asla vazgeçmedik. Borçlanma açısından başarılı bir yıl geçirdik" diye konuştu.

İŞ DÜNYASI: VERİLEN MESAJ EKONOMİ İÇİN FIRSAT

MÜSİAD: Ekonomi yönetimiyle iş dünyası arasında önemli bir bağlantı noktası olan Nureddin Nebati'nin aynı duyarlıkla hareket edeceğini düşünüyoruz.

TİM Başkanı İsmail Gülle: Nebati'nin, yeni görevinde her zaman ihracatı ülke ekonomimizin belkemiği olarak göreceğine ve her zaman ihracat ailesinin yanında olacağına inancımız tam.

ASKON Başkanı Orhan Aydın: Yeni ekonomi modeliyle yıllardır dayatılan prangalar sökülüp atılacak.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç: Sayın Bakanımızın Türkiye'nin yeni yol haritası için yaptığı yüksek üretim, yüksek istihdam ve yüksek ihracat vurgusu, ekonomi ve iş dünyası için bir fırsattır.

ATO Başkanı Gürsel Baran: Görevi boyunca ülkemizi yatırım, istihdam ve ihracatta hamle yapmış bir ekonomiyle 2023'e taşıyacağına inancımız tamdır.

DEİK Başkanı Nail Olpak: Özel sektörü yakından tanıyan Sayın Nebati'nin bizlerle yakın temasta olacağına inancımız tamdır.

KONUTDER Başkanı Z. Altan Elmas: Bütün geçmiş müktesebatı sorunların çözümüne dair başarılı olacağına inancımız tamdır.

GİRİŞİMCİLİK DENEYİMİ İLE ÖNE ÇIKIYOR

AK Parti'den milletvekilliği de yapan Nureddin Nebati, 6 Eylül 2018'de bakan yardımcısı olarak atandı. İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi lisans eğitimi bulunan Nebati'nin aynı üniversiteden doktora derecesi bulunuyor. Bir süre öğretim üyeliği yapan Nebati, tekstil sektöründe faaliyet gösteren iş insanlığıyla tanındı. Nebati MÜSİAD yönetiminde de yer aldı.