Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Asgari getiri garantisi olacak

GES'le yatırımcının asgari getiri garantisi olacağını belirten Bakan Nebati, bu kapsamdaki KİT'lerin kârlarının artması durumunda vatandaşın getirisinin de yükseleceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyona ve gelire endeksli devlet iç borçlanma senedine (GES) ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gaziantep'te bir otelde 'A Para Sohbetleri Programı'nda ekonomiye yönelik açıklanan yeni adımlara değinen Bakan Nebati, "GES'ler bireysel yatırımcılara yönelik olacak ve bankalar aracılığıyla 15 Haziran'dan itibaren talep toplanmaya başlayacak" ifadelerini kullandı.

DESTEKLERİMİZ SÜRECEK

Bakan Nebati, "KİT içindeki DHMİ ve Kıyı Emniyeti'nden bütçeye aktarılacak kârlara endeksli olacak. GES'lere konu olan KİT'lerden bütçeye aktarılan hasılat beklenenin üstünde geldiğinde yatırımcılara ilave getiri sunulacak. GES'te asgari getiri garantisi olacak" dedi. Tüketici kredilerine yönelik makro ihtiyati politikalarda sıkılaşmaya gidildiğini hatırlatan Nebati, "Selektif kredi politikalarında değişiklik yok. Üretim, ihracat ve istihdam ekonominin temeli. Önümüzdeki dönemde mali disiplinden vazgeçmeden dar gelirli vatandaşlara yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

ASLA TAVİZ VERMİYORUZ

Nebati, ekonomiye ilişkin karamsar açıklamalarda bulunanlara ilişkin de, şunları söyledi: "Sosyal medyada kamu maliyesi dengesi bozulmuştur şeklinde ifadede bulunanları artık telin etmekten yorulduk. Şeffaf şekilde ilan edilen AK Parti iktidarlarının kamu maliyesindeki duruşun asla taviz verilmediği durumlarda yalan yanlış haberle midemizi bulandırmayın."

239 MİLYARLIK VERGİDEN VAZGEÇTİK

Enflasyonun dünyanın ortak sorunu olduğunu vurgulayan Nebati, şöyle devam etti: "Enflasyonla mücadele bizim için birinci önceliktir. Finansal istikrarın desteklenmesi amacıyla seferber olduk. KDV oranlarında birçok indirim yaparak vatandaşların alım gücünü destekledik. Bu yıl enflasyonla mücadele kapsamında 239 milyar lira vergi gelirinden vazgeçiyoruz. Önümüzdeki dönemde gıda ve fiyat komitesinin kararlarıyla enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz."