Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: Birlikten kuvvet doğar

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ekonomide yeni dönemin yol haritasını belirlemek için işçi, işveren ve esnaf temsilcileriyle buluştu. İstişarelere devam edeceğine dikkat çeken Elvan, “Birlikten kuvvet doğar” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, işçi, işveren ve esnaf temsilcilerini dün peş peşe kabul etti. Hazine ve Maliye Bakanlığı toplantı salonunda gerçekleşen görüşmelerde sorunları dinleyen Elvan, istişarelere devam edeceğini belirterek, "Birlikten kuvvet doğar" mesajı verdi. Elvan, dün ilk görüşmesini Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Yönetim Kurulu üyeleriyle yaptı.

İSTİŞARE EDECEĞİZ

Elvan, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Esnafımız bizim için değerlidir, kıymetlidir. Pandemiden ne denli etkilendiklerini biliyoruz. Esnaf kardeşlerimin karşılaştığı sorunları en aza indirmek adına farklı destek mekanizmalarını devreye aldık, bundan sonraki dönemde de esnafımızı yalnız bırakmayacağız" dedi. Toplantıda esnafın sorunlarını, beklentilerini ve taleplerini ele aldıklarına işaret ederek, "Birlikten kuvvet doğar" dedi. Elvan, daha sonra Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol ve beraberindeki heyeti kabul etti. Atacakları adımları sosyal taraflarla istişare içinde belirleyeceklerini vurgulayan Elvan, TİSK yönetimiyle işgücü piyasasının salgın sonrası döneme hazır olması için fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

İŞÇİLERE ÖVGÜ

Ardından Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve beraberindeki heyeti kabul eden Elvan, "Pandemi döneminin görünmeyen kahramanları, fabrikalarda alın teri döken emekçilerimiz oldu. Çarklar dönmeye devam etti. Üretimimiz, emekçilerimizin özverisiyle hızını kaybetmedi. İşçilerimizin beklentilerini ve gelecek dönem yol haritasını Türk-İş ile birlikte ele aldık" dedi.

'MART AYI DERT AYI' DEDİK, NAKİT DESTEĞİ İSTEDİK

Bakan Elvan'la yaptıkları görüşmeye ilişkin AKŞAM'a açıklama yapan TESK Başkanı Bendevi Palandöken şunları söyledi: "Görüşmemiz 3 ana başlıkta toplanabilir. Birinci sırada nakit desteği talebimiz var. Çünkü esnaf için 'mart ayı, dert ayı'. 1 Mart'tan itibaren bazı işletmeler kısmi olarak kapılarını açacak ancak, uzun süredir kapalı olan yerlerin, içeri mal koyacak durumu yok. Martta beyannameler verilecek, esnafın kredi ödemeleri başlayacak. İkincisi, temel gıda maddelerinde KDV oranlarının düşürülmesinin hem esnaf hem de vatandaş için çok faydalı olacağını dile getirdik. Üçüncü olarak da zincir marketler lehine olan haksız rekabeti hatırlatarak, bunu önleyecek Perakende Yasası'na destek vermelerini istedik. Sayın bakan tüm taleplerimizi olumlu karşıladı. Tüm bu konuların kabine toplantısında konuşulup bir karara varılacağını ifade etti."