Havada, karada, denizde bayram!

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini, 15 Temmuz'un resmi tatil olmasıyla birleştirerek 11 güne uzatmak isteyenler erkenden yola düştü.

Bayram tatili nedeniyle kendi aracıyla yola çıkanlar dün birçok noktada trafik yoğunluğuna neden olurken havalimanları ve otogarlarda da yoğunluk erken başladı. Benzer yoğunluk deniz ulaşımında da görüldü. Eceabat ve Kilitbahir feribot iskelelerinde araç kuyruğu zaman zaman 4 kilometreyi buldu. Bilet fiyatlarında tavan ücret tarifesinin belirlenmesinin ardından otobüs biletlerine de talep artarken, ek seferler de ilk günden açılmaya başlandı.

OTOGAR YOĞUNLAŞTI

Yaşanan bayram yoğunluğu nedeniyle otobüslere dönük denetimlerini artırdı. Ekipler, otogar çıkışında otobüsleri durdurarak kontrol etti. Havalimanları da uzun bir aradan sonra yoğun bir gün yaşadı. Özellikle İstanbul Havalimanı konturarlar önünde yoğunluk gözlenirken görevliler, sosyal mesafe ve maske kurallara uymayan yolcuları uyardı.

YER BULAMAYAN VALİYİ ARIYOR

Antalya'da yüzde 100 doluluk oranına yaklaşıldı. Antalya Valisi Ersin Yazıcı "Birkaç kişi beni de aradı, 'Biz yer bulamıyoruz, yardımcı olur musunuz' diye. Bayram süresince büyük bir akın bekliyoruz" dedi.

ECEABAT İSKELESİ

GEREDE KAVŞAĞI

TRAFİK ZAMAN ZAMAN DURDU

Sabahın erken saatlerinde yola çıkan sürücüler, birçok noktada yoğunluk oluşturdu. İstanbul'dan çıkanlar TEM'i doldururken Ataşehir'den başlayan trafik Tuzla'ya kadar uzandı. Anadolu Otoyolu'nun Bolu Gerede-Karadeniz Bağlantı Yolu'nda trafik zaman zaman durdu. Kaynaşlı gişeleri ile tünel arasında bulunan viyadükler kesiminde ise öncki gece saatlerinden itibaren akıcı yoğunluk sürüyor.