Hava güneşliyken önlem alan yağmurda ıslanmaz

Finansal açıdan çok sağlam bir şirket olduklarını belirten THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “Hava güneşliyken önlemlerinizi almalısınız, yağmur varken önlem almaya çalışırsanız olmaz ve işe yaramaz” diye konuştu. 

THY’nin düzenlediği ‘Turkish Airlines Corporate Club Conference 2018’ etkinliğinde konuşan Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY’nin küresel bir şirket olduğunu söyledi. Şirket gelirlerinin büyük bir kısmının döviz kurundan etkilendiğine dikkat çeken Aycı, “Ama gelirlerimizin büyük bir kısmı da döviz cinsinden... Finansal açıdan çok sağlam bir şirketiz. Son birkaç aya baktığımızda, çalkantılı ve dalgalı döviz kurunun yönetimi, karşı karşıya kaldığımız büyük bir zorluktu ama finansal ekibimiz sayesinde üstesinden geldik. Hava güneşliyken önlemlerinizi almalısınız, yağmur başladığında hazır olmalısınız. Yağmur varken önlem almaya çalışırsanız olmaz ve işe yaramaz” dedi. 

KADROYU GENİŞLETECEK 

İstanbul’un, coğrafi konum açısından muazzam bir noktada olduğunu ifade eden Aycı, şunları kaydetti: “İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye’nin uzun vadeli turizm hedeflerine, Türkiye’nin finansal ve iş merkezi olma konusundaki hedeflerine hizmet verecek. THY, bu ışık altında daha fazla yatırım yapacak. Kadroyu, teknolojik gelişmeleri ve hizmetleri arttıracağız. Sektör lideri olmak istiyorsanız geleceğe bakmanız lazım.” 

THY: FİNANSAL AÇIDAN SAĞLAMIZ

Her zaman B planımız vardır

Aycı, Turkish Cargo’nun, ağırlık açısından yüzde 20 büyümeye gittiğini ve ciro açısından da yüzde 20 büyüme yaşadığını, bu yıl 1,5 milyar doları aştıklarını, amaçlarının ilk 5’e girmek olduğunu söyledi. Aycı, sözlerini şöyle tamamladı: “Turkish Cargo aynı zamanda ürün kalitesini de geliştiriyor. 2 milyon ton ürün kapasitesine sahip. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bir ek 2 milyon ton eklenecek. Finans dünyasında önemli hususlardan bir tanesi kaynak yönetimi ve risk yönetimidir. Her zaman B planımız var, kriz zamanlarında lazımdır. Her zaman rezervimiz vardır.” 

Formula 1 yarışları gibi 

THY’nİn kârlılık açısından rekor bir yılda olduğunu dile getiren İlker Aycı, şunları kaydetti: “Bizim sektörümüz Formula 1 yarışları gibi... Yani her zaman için en iyi pozisyonda olmanız, bunu muhafaza etmeniz ve sektörün değişen dinamiklerini anlamanız lazım. Yolcuların beklentileri değişiyor. Buna hazır olmalısınız. Önümüzdeki 5 yılda 400 uçaklık filomuz dünyada en büyük ve en genç filo olacak.”