Harp ve vazife malulleri ek ödemesi belli oldu mu? Harp vazife malulleri ek ödemesi hesaplara ne zaman yatar?

Harp ve vazife malulleri ek ödemesi 2020 hakkında açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından geldi. Harp ve vazife malullerine yapılan ödeme miktarlarının 3.647 lira ile 6.631 lira arasında değiştiğini belirtildi. Harp ve vazife malulleri ek ödemesi 2020 ne zaman? Harp ve vazife malulleri ek ödemesi hesaplara yattı mı?

Harp ve vazife malulleri ek ödeme tarihlerine yönelik son açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapıldı. Devlet memurlarının görevleri sırasında meydana gelen kazadan dolayı iş gücünü kaybetmesi sonrası vazife malullüğü ödemesi yapılmaktadır. Peki, Harp ve vazife malulleri ek ödemesi 2020 ne zaman? Harp ve vazife malulleri ek ödemesi hesaplara yattı mı?

HARP VE VAZİFE MALULLERİ EK ÖDEMESİ 2020 NE ZAMAN?

Harp ve vazife malulleri ek ödemesi yarın hesaplara yatacak. Bakan Selçuk bu kapsamda, 59 bini aşkın kişiye toplam 214 milyon 652 bin lira ödeme yapılacağını açıkladı.

Harp ve vazife malullerine yapılacak ek ödeme tutarlarının 3.647 lira ile 6.631 lira arasında değiştiğinin altını çizen Bakan Selçuk, “2020 yılı ek ödeme tutarları hak sahiplerinin banka ve PTT şubelerine gönderilerek yarın ödenecek.” dedi.

VAZİFE MALULLÜĞÜ NEDİR?

Malullük; sigortalıların vazifelerini yaptıkları sırada veya vazifeleri dışında idarelerince görevlendirildikleri herhangi bir kamu idaresine ait başka işleri yaparken bu işlerden veya kurumlarının menfaatini korumak maksadıyla bir iş yaparken ya da idarelerince sağlanan bir taşıtla işe gelişi ve işten dönüşü sırasında veya işyerinde meydana gelen kazadan doğmuş olursa, buna vazife malullüğü ve bunlara uğrayanlara da vazife malûlü denir.

Vazife malullüğüne sebep olan olayın meydana geldiği tarihten, hastalıklarının sebep ve mahiyetleri dolayısıyla haklarında vazife malullüğü hükümleri uygulanacaklar için, hastalıklarının tedavisinin imkânsız olduğuna dair düzenlenen kati raporun onay tarihinden, esirlik ve gaiplik hallerinde ise, bu hallerin sona erdiği tarihten itibaren başlar.